Scroll Top
Adolescenții dau vina pe părinți pentru lipsa de cunoștințe despre bani
Business psd created by kues - www.freepik.com

Ce pot face adolescenții pentru a-și îmbunătăți situația financiară?

  • Cunoașterea banilor este una dintre problemele de top cu care se confruntă mulți adolescenți.
  • Părinții îi pot învăța pe copii să economisească bani transformând treburile din casă în lecții de bani, păstrând lecțiile cât mai simple posibil și practicând ceea ce ei pot înțelege.
  • Alte metode de a ajuta adolescenții să afle despre gestionarea banilor sunt ajutându-i să deschidă un cont bancar, fiind deschiși și onești cu privire la venituri și cheltuieli, precum și încurajarea acestora să plătească cheltuielile lunare mici.

Chiar dacă adolescenții ar putea crede că știu totul, cercetările au descoperit că problemele legate de bani sunt un domeniu în care adolescenții sunt, cu siguranță, lipsiți de cunoștințe. Dovada acestui fapt vine de la 17% dintre adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani care au spus că știu cum să-și gestioneze banii, iar 24% dintre respondenții adolescenți au spus că nu știu diferența dintre cardurile de debit și de credit.

Printre adolescenții pentru care bugetul era o preocupare, învățarea despre cum să economisească și cum să-și facă un buget au fost cele mai mari priorități ale acestora. Cu toate acestea, o parte din motivul lipsei cunoștințelor adolescenților în materie de bani vine din cauză că părinții lor nu fac o treabă bună învățându-i despre bani.

Mai mulți părinți erau mai dispuși să vorbească despre droguri și alcool decât despre bani. Peste 10% dintre adolescenți au spus că nimeni de acasă nu îi ajută să-și gestioneze banii. Acest număr crește la 15% în rândul adolescenților în vârstă cu vârsta cuprinsă între 15 și 17 ani.

„Rolul unui părinte în stabilirea unui exemplu financiar pentru copiii lor este esențial”, a spus Jim Kelly, șeful băncii ING Direct Bank, care a sponsorizat studiul împreună cu Capital One. „Cu toate acestea, mulți părinți se simt nepregătiți să dea un exemplu”.

În ciuda lipsei de îndrumare pentru a începe să învețe singuri despre bani, jumătate dintre fetele adolescente aveau locuri de muncă pentru venituri externe, în timp ce 38% dintre băieți dețineau locuri de muncă. În general, 30% dintre adolescenți au primit bani din efectuarea treburilor casnice, ceea ce, potrivit sondajului, se poate dovedi o lecție financiară valoroasă pentru adolescenți. Potrivit Capital One și ING Direct, părinții își pot învăța copiii despre economisire urmând acești pași.

Sfaturi despre învățarea adolescenților despre bani
  • Transformați comisioanele în lecții de bani: ”Cupoanele sunt la modă acum, așa că folosiți călătoria săptămânală la magazinul alimentar ca o modalitate practică de a explica cheltuielile și economisirea. Faceți un joc din găsirea cerealelor cele mai accesibile sau concurs pentru cine strânge economii mai mari decât la călătoria precedentă la magazin „, se spune în studiu.
  • Păstrați-l simplu: ”Nu complicați excesiv conversația cu jargon tehnic și nu o transformați într-o prelegere de economie”, se spune în studiu. ”Vorbiți despre economisirea banilor pentru activitățile dintr-o zi ploioasă, cum ar fi o mersul la film sau un nou joc video – faceți-l relevant și va avea un rezultat și mai mare.”
  • Puneți în practică ceea ce predicați: „Fie că sunteți un economist sau o mamă sau un tată fără bani, purtați discuții sincere despre succesele voastre financiare și despre pașii greșiți”, a spus studiul. „Faceți o prioritate, ca familie, din a fi mai atenți la cheltuieli decât ceea ce se câștigă și să celebrați modul în care banii cresc în timp”.
  • Fiți deschiși cu privire la venituri și cheltuieli: conform Military One, una dintre metodele de top de predare a gestionării banilor către adolescenți este deschiderea și onestitatea cu privire la veniturile și cheltuielile lunare. Având în vedere că mulți părinți tind să ascundă detaliile referitoare la cât câștigă și cât cheltuiesc pe facturile lunare, acest lucru lasă mult spațiu pentru confuzie. Luându-vă timp pentru a discuta aceste lucruri în mod deschis și sincer, adolescenții vor fi mai bine pregătiți să-și gestioneze finanțele în viitor.
  • Deschiderea unui cont bancar comun: fie deschizând un cont bancar comun, fie ajutându-i să-și deschidă propriul cont bancar, este încă o lecție de gestionare a banilor. Permițându-le sau încurajându-i să creeze un cont bancar, le va permite să înțeleagă mai bine valoarea banului, precum și să dezvolte obiceiuri mai bune de cheltuieli.
  • Începeți cu cheltuieli lunare mici: Deși mulți adolescenți nu au un venit considerabil, mulți dintre ei câștigă suficient pentru a putea suporta cheltuieli lunare mai mici. De exemplu, puteți să îi puneți să plătească o taxă lunară Netflix, un serviciu de streaming de muzică sau chiar o factură de internet. Oricum ar fi, ideea este ca taxa să fie suficient de mică pentru a fi gestionată, dar suficient de semnificativă încât să aibă nevoie de buget pentru a o plăti în fiecare lună.
  • Discutați despre achizițiile și investițiile inteligente: având în vedere că adolescenții nu sunt obișnuiți să aibă un venit considerabil, deseori gestionează greșit banii odată ce intră în piața muncii. Prin urmare, ar trebui să vă alocați timp pentru a discuta cu ei diferența dintre achizițiile inteligente și risipirea banilor. Pe de altă parte, trebuie să discutați și despre diferențele dintre efectuarea investițiilor și risipirea banilor. De exemplu, în timp ce achiziționarea unei mașini este una dintre primele investiții pe care o fac mulți oameni, după cum știm cu toții, majoritatea mașinilor nu sunt investiții și, mai degrabă, ele devin pur și simplu o altă factură. Pe de altă parte, încurajându-i să analizeze cumpărarea de proprietăți, investițiile în piața de valori și alte investiții potențiale, le veți oferi o șansă mai bună de a crea un viitor sigur din punct de vedere financiar.

Sursa: https://www.businessnewsdaily.com/2842-teens-manage-money.html

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp