Scroll Top
Apa-Cărticică pentru copii

A fost odată ca niciodată, într-un sat plin de copii energici și jucăuși, un băiețel pe nume Max. Lui Max îi plăcea să se joace afară cu prietenii săi, să alerge, să sară și să exploreze. Cu toate acestea, exista un lucru pe care băiatul uita adesea să-l facă: să bea suficientă apă.

Zilele lui Max erau pline de râsete și entuziasm, dar energia lui dispărea repede, iar el se simțea obosit și însetat. Mama lui a observat acest lucru și a decis că este timpul să-i explice de ce este important să stea mereu hidratat.

Seara, înainte de culcare aceasta a decis să îi spună copilului o poveste.

  • Se spune că, pe vremuri exista un tărâm magic numit Hydraland, unde râurile curgeau cu apă strălucitoare, iar copacii erau vii și plini de flori colorate. În Hydraland, toți copiii erau sănătoși, puternici și plini de energie, începe mama să povestească.
  • Păi vreau și eu acolo. Și așa era peste tot? De unde aveau atât de multă energie? Întreabă copilul curios
  • Puterea, dragul meu, venea de la faptul ca toți consumau apă și erau mereu hidratați. Și nu doar de la asta, mâncau multe fructe, pentru că și ele conțin apă. Indiferent că vorbim de pepene, căpșune, cireșe sau caise, fructe specifice anotimpului cald, acestea ne oferă numeroase vitamine si fibre și ne mențin hidrați.

  • Adică dacă manânc fructe, o să am și mai multă energie și forță? Dar lasa asta, spune baiatul. Ce s-a întâmplat mai departe în poveste?
  • Dacă te menții hidratat, sigur o sa ai mai multă energie. Dar continuând, într-un colț îndepărtat al țării, exista un mic sat în care copiii nu beau suficientă apă. Își petreceau zilele jucându-se și distrându-se, dar fără suficientă apă și fără să consume fructe, se simțeau adesea obosiți, aveau probleme de concentrare, iar corpurile lor nu puteau funcționa cum trebuie. Într-o zi, a continuat mama, o bătrână înțeleaptă pe nume Aqua a apărut în sat.
  • Păi și ce era cu această bătrână? Ce cauta acolo?, întrerupe iar băiatul povestea.

  • Ea avea un frumos ulcior de cristal plin cu cea mai pură apă din Hydraland și un coș plin cu cele mai frumoase și mai gustoase fructe, continua mama. Aqua știa că toți copiii din sat aveau nevoie de ajutorul ei, așa că le-a oferit un dar special – apa magică care le va potoli setea și fructele de care aveau atât de mare nevoie. Când copiii au început să bea apă și să mănânce bunătățile aduse de bătrână, s-a întâmplat ceva incredibil. Oboseala lor a dispărut, iar energia lor a crescut. Puteau să alerge mai repede, să sară mai sus și să exploreze ore în șir. Mintea lor a devenit ascuțită, iar ei se puteau concentra asupra studiilor și puteau îndeplini sarcinile cu ușurință.
  • Adică eu dacă o să beau multă apă voi ajunge și eu să alerg mai repede și mai mult? Ah și să nu uit de mâncatul fructelor, Max era cu ochii pe mama lui în așteptarea unui răspuns.
  • Exact asta ar trebui să faci, dragul meu.

Max și-a dat seama că și el avea nevoie să bea mai multă apă pentru a se simți plin de energie și uneori să consume fructele lui preferate, pentru a fi în cea mai bună formă. Acesta i-a promis mamei sale că va începe să bea apă în mod regulat, exact ca acei copii din sat.

Din acea zi, Max a purtat cu el o sticlă cu apă oriunde mergea. El consuma apă pe tot parcursul zilei, mai ales atunci când se juca sub soarele arzător sau după ce alerga cu prietenii săi.

Max a devenit și o sursă de inspirație pentru prietenii săi. Aceștia au văzut cât de energic și plin de viață era și au început și ei să poarte sticle de apă și să bea mai multă apă. Împreună, au format un „Club de hidratare” și s-au încurajat reciproc să rămână hidratați și să se simtă cât mai bine.

Și astfel, copiii au înțeles de ce este important să bea apă și să se mențină hidratați. Ei au înțeles că apa era cheia bunăstării și fericirii lor. Din acea zi, Max și prietenii săi au trăit fericiți, plini de energie, amintindu-și întotdeauna să bea multă apă.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp