Scroll Top
Aproape unul din cinci părinți ai copiilor alergici la alimente sunt hărțuiți
Food vector created by vectorjuice - www.freepik.com

Părinții copiilor cu alergii alimentare constată că copiii lor sunt adesea hărțuiți de colegi de clasă, precum și de părinții altor copii și profesori. Un nou studiu prezentat la întâlnirea științifică anuală a Colegiului American de Alergie, Astm și Imunologie (CAAAI) din acest an arată că aproape unul din cinci părinți ai copiilor alergici la alimente sunt ținta agresiunii de către o multitudine de surse.

„Știm că copiii sunt adesea hărțuiți cu privire la alergiile lor alimentare”, spune Dannielle Brown, MHS, autorul principal al studiului. „Ceea ce nu eram conștienți era câți părinți sunt și ei hărțuiți de mai multe surse. Din cei 252 de părinți sau tutori pe care i-am chestionat, mai mult de 17% au spus că au fost hărțuiți.”

Părinții copiilor cu vârste cuprinse între 4-17 ani, din sondaj, au considerat că este util să se ia măsuri pentru a opri agresiunea. 13% dintre părinți / tutori au vorbit cu copilul lor, 7% au vorbit cu cel care a jignit sau părintele acestuia, 17% au vorbit cu un profesor și 15% au vorbit cu un director sau administrator. Aproape 50% dintre cei care au făcut ceva pentru a opri agresiunea împotriva alergiilor alimentare au spus că este de ajutor.

O altă constatare importantă din sondaj a fost că, deși nu au existat diferențe semnificative în procentele de copii albi și cei de culoare care au fost hărțuiți în jurul alergiilor alimentare, copiii de culoare au experimentat hărțuire fără legătură cu alergiile de două ori mai frecvent.

„Niciun copil sau părinte nu ar trebui să fie hărțuit din cauza alergiilor alimentare”, spune cercetătorul în alergii alimentare Ruchi Gupta, unul dintre cercetătorii principali ai studiului. „Și, desigur, este la fel de important ca copiii de culoare cu alergii alimentare să nu fie hărțuiți din motive suplimentare. A avea o alergie alimentară pune un stres extraordinar asupra întregii familii și orice formă de hărțuire face viața mult mai grea.”

Sursa: https://medicalxpress.com/news/2020-11-parents-food-allergic-children-bullied.html

Un proiect educațional susținut de Asociația CREDU și Ropharma.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp