Scroll Top
Experiența mea Erasmus în Lisabona

Așa cum deja v-am obișnuit cu interviurile noastre săptămânale, astăzi am avut ocazia să stau de vorbă cu o studentă din cadrul Academiei de Studii Economice din București, iar experiența sa Erasmus a fost una incredibilă, cum era de așteptat. Ca să nu vă țin în suspans, vă prezint câteva dintre trăirile și amintirile Anei Maria Petre:

1. Cum ai aflat despre programul Erasmus și ce sentiment te-a încercat prima oară?
Primele informații despre mobilitatea Erasmus le-am aflat la facultate, de la alți colegi care au beneficiat de acest program, însă pot spune că unele date generale le aveam deja. Cred că aveam nevoie să aud mai mult despre experiențele celorlalți și în acest fel, să îmi formez o părere. În plus, prin intermediul Erasmus puteam să călătoresc destul de mult într-un timp relativ scurt. De aici și dorința de a mă înscrie în program.

2. Ce variante de locații ai avut pentru a pleca să studiezi?
Există o paletă largă a opțiunilor la care poți aplica, mai exact în toată Europa sau chiar în afara acesteia, dar eu am ales în cele din urmă să plec în Portugalia, Universidade Autonoma de Lisboa.

3. Ai fost susținută de familie și prieteni în luarea unei astfel de decizii?
Cred că sunt norocoasă pentru că familia și prietenii mei m-au susținut foarte mult în decizia mea de a călători, iar în unele perioade m-au și vizitat în Portugalia.

4. Cum s-au desfășurat primele zile în orașul respectiv?
Având în vedere faptul că era prima oară când vizitam Lisabona, în primele zile am încercat să mă acomodez cu noua mea locuință, am făcut câteva cumpărături și am început deja să explorez orașul. Mi s-a părut momentul oportun pentru că imediat după urma să încep cursurile.

5. Ai avut momente când te-ai gândit sa renunți și să te întorci în România?
Din fericire, nu m-am gândit deloc să întorc pentru că eram entuziasmată să vizitez cât mai multe locuri și nu doar din Lisabona, din toata țara. A fost o perioadă foarte încărcată și plină de aventuri, nu cred ca am avut timpul sau dispoziția să mă gândesc o clipă la a renunța. De exemplu, am ajuns de aproximativ 3 ori în Porto. De asemenea, am vizitat Insulele Azore, o zonă incredibilă care în ciuda anotimpului rece, vegetația era la fel de vie ca în mijlocul verii.

6. Te gândești să pleci din nou prin intermediul programului Erasmus? Prezintă și câteva argumente.
În acest moment, urmez un program de master și am alte priorități, dar cred că aș accepta un internship dacă aș avea ocazia. Din păcate, situația actuală la nivel mondial ne cam împiedică să călătorim așa cum ar fi normal.

Articol realizat de Rădulescu Simona – Elena, 22 ani, voluntar EdPost, studentă la master
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp