Scroll Top
Experiența mea Erasmus în Turcia

De cele mai multe ori, omitem să menționăm că experiențele Erasmus sunt diversificate, în funcție de durată, locații și activități, de aceea în cadrul acestui interviu, am avut ocazia să discutăm cu un tânăr licean, Botezatu Tonel, care ne-a dezvăluit aventura sa de o săptămână prin intermediul mobilităților Erasmus în Turcia:

  1. Ce sentiment te-a încercat prima oară când ai aflat despre mobilitățile Erasmus?

Prima reacție a fost entuziasmul. Am aflat despre mobilitatea Erasmus pe parcursul a mai multor activități de voluntariat și îmi doream cu orice preț să particip la o astfel de experiență. Pot spune că este cea mai frumoasă amintire din viața mea și sunt fericit că am avut această șansă.

  1. Ce variante de locații ai avut?

Nu am avut alte variante de locații. La acel moment, eram membru al unei asociații care interacționa cu o altă entitate din Turcia și în acest fel, am fost inclus în cadrul mobilității Erasmus.

  1. Ai fost susținut de familie și prieteni?

Prietenii mei m-au sprijinit în totalitate, mai ales că o parte dintre aceștia au fost plecați cu mobilitățile Erasmus. Părinții mei m-au susținut mai mult financiar, din punct de vedere moral mai puțin. Problema a fost teama că mi s-ar putea întâmpla ceva în timpul călătoriei.

  1. Ce tipuri de activități s-au desfășurat în cadrul mobilității?

Odată ajuns în Ankara, primele activități au fost de cunoaștere, iar apoi am organizat câteva plimbări prin oraș ca să descoperim cât mai multe detalii și povești ale locurilor.

  1. Ce părere ai despre sistemul educațional din orașul respectiv?

Sistemul educațional din Turcia este foarte dezvoltat în comparație cu sistemul românesc. Detaliile organizatorice sunt bine puse la punct și moderne.

  1. Te gândești să pleci din nou cu mobilitatea Erasmus?

Daaa! Aș pleca chiar în acest moment. Mobilitatea Erasmus m-a schimbat foarte mult, chiar dacă a constat într-o perioadă destul de scurtă. Am învățat foarte multe lucruri utile, mi-am schimbat mentalitatea asupra unor subiecte. De aceea, recomand orice fel de experiență Erasmus pentru că aceasta este și menirea lor, să schimbe persoanele în bine și să le aducă plusuri în dezvoltarea personală.

 

Articol realizat de Rădulescu Simona – Elena, 22 ani, voluntar EdPost, studentă la master
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp