Scroll Top
Mediul înconjurător și copiii
Kids photo created by rawpixel.com - www.freepik.com

Trăim într-o lume în care acțiunile oamenilor afectează din ce în ce mai mult mediul înconjurător. Fiecare dintre noi a avut cel puțin odată un moment în care a lăsat un ambalaj pe jos, spunându-și ,,E doar o singură bucată de plastic!”.

Însă, având în vedere că cea mai mare parte a oamenilor gândesc la fel, câte o bucată de plastic de la fiecare rezultă în efecte dezastruoase asupra naturii.

Viitorul mediului înconjurător, a cărui degradare treptată se reflectă în calitatea sănătății noastre, depinde de educația pe care o oferim copiilor. Iată câteva aspecte de care trebuie să îi facem conștienți pe copii!

  1. Legătura dintre om și mediul înconjurător

Un aspect pe care mulți adulți îl uită, dar care este de bază în educarea copilului este explicarea relației strânse dintre individ și starea mediului înconjurător. Dacă mediul în care trăim este unul poluat, degradat, automat și sănătatea noastră va avea de suferit. Orice acțiune care dăunează mediului are efecte negative pe termen lung asupra omului, fapt care trebuie făcut cât mai clar celor mici.

  1. Activități care contribuie la protejarea și conservarea naturii 

Copiii trebuie să înțeleagă că există și moduri prin care pot diminua efectele pe care poluarea le are asupra Planetei. Mai mult, cei mici trebuie implicați direct în aceste activități pentru a le oferi cu adevărat satisfacția că au fost făcut ceva concret, care contează. Fie că plantează un copac sau că strâng selectiv gunoiul, aceste acțiuni îi responsabilizează.

  1. Alte metode de protejare a mediului

Poluarea mediului poate fi evitată parțial. Un copil poate fi obișnuit de mic să opteze pentru mersul pe jos, bicicletă sau trotinetă electrică pentru a se deplasa. Aceste variante nu doar că ajută la reducerea poluării și la îmbunătățirea calității aerului, ci și orientează copilul către un stil de viață activ și sănătos.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp