Scroll Top
NOI FACEM POVEȘTI… LA CĂRTUREȘTI!, un nou proiect al Asociației De Basm care aduce autorii români mai aproape de copii

Asociația Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți – De Basm si rețeaua de librării Cărturești aduc scriitorii romani mai aproape de public

Asociația Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți – De Basm și-a unit forțele cu rețeaua de librării Cărturești într-un nou proiect care-și propune să aducă scriitorii români și creațiile lor cât mai aproape de public.

 “Noi facem povești… la Cărturești!” debutează pe 20 noiembrie cu o serie de ateliere de lectură gratuite dedicate copiilor, ce vor avea loc în librăriile Cărturești din București, Timișoara și Cluj-Napoca.

Atelierele sunt un prilej pentru micii cititori de a lua contact direct cu autorii poveștilor lor preferate și de a intra în dialog cu ei.

Mai mult, copiii și părinții vor găsi în librăriile Cărturești din mai multe orașe spații special amenajate unde vor putea fi răsfoite cărțile scriitorilor români participanți la proiect.

“”Noi facem povești” și-a dorit de la bun început să-i facă cunoscuți pe scriitorii români de literatură pentru copii și creațiile lor, să creeze o punte de comunicare între scriitori și public – copii, părinți, profesori, bibliotecari. Ne bucurăm că acest proiect merge mai departe, cu sprijinul librăriilor Cărturești, și de-abia așteptăm întâlnirile cu copiii, să citim împreună, să descoperim personaje și întâmplări fantastice, să explorăm lumile ascunse în paginile cărților cu povești!”, a declarat Adina Rosetti, scriitoare și reprezentată a Asociației De Basm.

“Poveștile joacă un rol important în dezvoltarea și evoluția celor mici, dar și în relația părinte-copil. Ne bucurăm că avem ocazia să fim un loc de întâlnire al autorilor De Basm cu toți cei care cred în superputerile întâmplărilor fantastice și ale personajelor imaginare. Ele fac imaginația fertilă, sudează legături, deschid curiozități și ne pregătesc pentru etape din viață.” (Diana Petruț, PR & Events Cărturești)

Programul atelierelor de lectură:

BUCUREŞTI – CĂRTUREȘTI VERONA

  • Duminică, 20 noiembrie, ora 11.00 Sînziana Popescu – „Andilandi”
  • Sâmbătă, 26 noiembrie, ora 11.00 Andreea Iatagan – „Miko și aventura din noaptea de Crăciun”
  • Duminică, 27 noiembrie, ora 11 Laura Grünberg – „Îmbrățișătoarea”
  • Sâmbătă, 3 decembrie, ora 17.00 Carmen Tiderle – „Trecere pentru Pitoni”
  • Duminică, 4 decembrie, ora 11.00 Victoria Pătrașcu – „Scrisori din Laponia”
  • Sâmbătă, 17 decembrie, ora 11.00 Adina Rosetti – „Crăciunul Domnișoarei Poimâine”
  • Duminică, 18 decembrie, ora 11.00 Iulia Iordan – „Luli și căsuța din copac”

CĂRTUREȘTI TIMIŞOARA

  • Sâmbătă, 12 noiembrie ora 11.00 Ramona Miza – „Coliba Zânei Furtună”

CĂRTUREȘTI CLUJ

  • Sâmbătă, 26 noiembrie, ora 11.00 Alex Moldovan – „Povestiri de citit sub bancă”
  • Duminică, 27 noiembrie ora 11.00 Laura Pamfiloiu – „Clepsidra cu povești”

De Basm – Asociaţia Scriitorilor pentru Copii şi Adolescenţi este o organizație profesională înființată în anul 2018 de scriitoarele Adina Rosetti, Victoria Pătrașcu, Iulia Iordan și Laura Grünberg, care promovează literatura română contemporană pentru copii, susține creatorii și facilitează accesului copiilor din mediile defavorizate la cărți și povești. Datorită numeroaselor proiecte derulate, mai multe mii de copii și tineri din România au avut posibilitatea să se întâlnească cu scriitorii preferați și cu operele acestora în biblioteci, școli, muzee, cămine culturale sau la târguri de carte și festivaluri.

 

 

 

 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp