Scroll Top
Sănătatea este Super puterea mea. Alex a ales să fie SuperErou? Tu?

Era o dată ca niciodată, într-un mic sat numit Veselie, unde locuiau Alex și prietenii săi. Alex era un băiețel energic și curios, iar prietenii săi erau animăluțe adorabile: Cățelușul Coco, Pisicuța Puf, și Iepurașul Fifi.

Într-o zi superbă de primăvară, Alex și prietenii săi s-au hotărât să plece într-o aventură prin Pădurea Verde. Drumul era plin de flori colorate și copaci înalți, iar copiii erau plini de entuziasm.

În timp ce mergeau, au ajuns la o răscruce de drumuri. Acolo, au apărut două personaje magice, Fructella și Dulcinel. Fructella era o fructă zâmbitoare plină de viață, în timp ce Dulcinel era o ciocolată prietenosă, dar fără energie.

Fructella a început să le vorbească copiilor:

– „Salut, copii! Sunt Fructella, iar acesta este prietenul meu, Dulcinel. Suntem aici pentru a vă ajuta să înțelegeți importanța alegerilor sănătoase în viața voastră!”

Alex și prietenii săi s-au uitat la cele două personaje cu ochii mari și au ascultat cu atenție.

– „Ce vreți să spuneți prin alegeri sănătoase?”, a întrebat  Cățelușul Coco curios

– ”Nu știți? Sănătatea este o superputere pe care dacă o hrănești cu alimente bune pentru corpul tău, ea crește și tu devii și mai puternic, capabil să faci tot ce îți propui, dar trebuie să îi acorzi atenție. Dacă nu ai grijă de ea, pierzi această putere. Numai de tine depinde sa fii supererou.”, răspunde Fructella.

– „Ei bine, prieteni, este important să alegem alimente care ne fac bine corpului nostru. De exemplu, fructele și legumele sunt pline de vitamine și nutrienți care ne ajută să creștem mari și sănătoși. Și cu cât faceți mai multe alegeri sănătoase, cu atât veți avea mai multă energie”, răspunde Dulcinel zâmbind

-„Ce sunt nutrienții?”, intreabă Alex confuz

– „Nutrienții sunt ca niște supereroi mici și puternici care ajută corpul tău să fie sănătos și puternic! Acești supereroi împărțesc sarcini specifice pentru a se asigura că  funcționăm așa cum trebuie. Și nu uitați să beți apă! Apa este esențială pentru a ne menține hidratați și sănătoși.”, a adăugat Fructella

-„ Hidrace…?, întreabă Pisicuța Puf

-Hidratați. Atunci când bei apă, corpul tău rămâne sănătos și plin de energie. Este ca o super-putere care vă ajută să vă jucați și să vă distrați mai mult. Dar trebuie să fiți atenți la corpul vostru. Dacă vă este sete sau vă simțiți gura uscată, este ca și cum corpul v-ar spune: „Hei, am nevoie de apă!”, și nu trebuie să îl ignorați., le explică Dulcinel.

– „Stiți, prieteni, fructele sunt ca niște bomboane magice ale naturii! Ele sunt pline de apă, ceea ce înseamnă că te hidratează și îți țin corpul fericit. Când mâncăm fructe așa cum sunt, adică în starea lor naturală, cum ar fi merele, perele sau strugurii, primim toată puterea și binele pe care natura ni le oferă.”, completează Fructella

-„Acum ca am aflat toate aceste informații noi, haideți să ne îndreptăm împreună spre Grădina Sănătății, unde vom găsi cele mai gustoase fructe și legume! Știați că și fructele și legumele conțin apă?”,  spune Dulcinel.

Copiii au fost încântați și au pornit spre Grădina Sănătății, ghidați de Fructella și Dulcinel. În grădină, au descoperit că fructele și legumele erau vii și fericite să-i întâmpine. Pruna Năzdrăvană și Mărul Vesel i-au invitat pe copii să guste din bunătățile grădinii.

-„Acum înțelegem cât de importante sunt alegerile sănătoase pentru noi! Mulțumim, Fructella și Dulcinel!”, spune Alex fericit în timp ce savurau gustările.

După ce Alex și prietenii săi au explorat Grădina Sănătății și au gustat din minunățiile vii ale naturii, au hotărât să se întoarcă în satul lor. În timp ce mergeau și discutau despre cele descoperite astăzi, au descoperit o poartă magică într-un copac vechi.

Curioși să descopere ce se află dincolo de poartă, au hotărât să o deschidă. În clipa în care au trecut pragul, au fost teleportați într-un tărâm fermecat, plin de jucării.

Acolo, au întâlnit pe Doamna Viselor, o zână veselă care veghea asupra Somnului Odihnitor. – „Bine ați venit, copii! Am văzut că astăzi ați avut parte de multe lecții. Eu sunt aici pentru a vă învăța despre un alt aspect important al sănătății: somnul odihnitor!”

-Dar dacă dormin, nu ne mai putem juca, spune Alex supărat.

– „Așa cum alegeți să mâncați alimente sănătoase pentru corpul vostru, la fel de important este să alegeți să dormiți cel puțin 8 ore în fiecare noapte pentru a vă odihni mintea și corpul,” a explicat Doamna Viselor.

În timp ce ascultau povestea fascinantă a Doamnei Viselor, Alex și prietenii săi au aflat că în tărâmul lor existau niște creaturi mici, numite Somnuleți. Acești Somnuleți aduceau vise frumoase și liniște în timpul nopții.

Doamna Viselor le-a propus copiilor să le ajute să găsească Somnuleții rătăciți, pentru a-i readuce în locurile lor speciale. Alex și prietenii săi au fost încântați să accepte provocarea și să pornească într-o nouă aventură.

Cățelușul Coco, Pisicuța Puf, și Iepurașul Fifi au călătorit prin Pădurea Viselor, întâlnind creaturi magice și strângând vise colorate în călătorie. Au trecut prin Peisajul Lunii, unde stelele le șopteau povești, și au navigat pe Fluviul Liniștit, unde adierea vântului îi făcea să se simtă relaxați.

După multe aventuri palpitante, copiii au reușit să găsească toți Somnuleții rătăciți și să îi aducă înapoi la Doamna Viselor. Aceasta i-a răsplătit cu o pungă fermecată plină cu vise dulci și strălucitoare.

Înapoi în satul Veselie, Alex și prietenii săi au împărțit cu toată lumea visele lor frumoase și înțelepciunea pe care au dobândit-o despre importanța unui somn odihnitor. În urma acestor învățăminte, copiii au descoperit că prin alegeri sănătoase devin adevărați supereroi ai sănătății.

Astfel, au continuat să facă alegeri care să le întărească puterile de supereroi, conștienți că mâncarea sănătoasă și somnul odihnitor sunt elementele-cheie ale acestei magii. Acum, Alex îi întreabă cu entuziasm pe toți prietenii săi: „Voi ce faceți pentru a vă transforma în supereroi? Care sunt alegerile voastre sănătoase preferate?”

 

 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp