Scroll Top
Se extinde Univestitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara
Man photo created by gpointstudio - www.freepik.com

Guvernul României alocă peste 144 de milioane de lei pentru extinderea  Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babes” din Timișoara. 

În cadrul unei ședințe, prin propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor  Publice și Administrației, Guvernul României a decis alocarea a 144.445.000 de  lei pentru proiectul de investiții ”Construire corpuri de clădire Universitatea de  Medicină și Farmacie «Victor Babeș» Timișoara, comuna Ghiroda, județul  Timiș”. 

Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a declarat:  “Susținem dezvoltarea rețelei de sănătate și educație. Performanța în educație  se poate obține prin asigurarea de condiții de studiu la standarde înalte. Acest  obiectiv poate fi atins atunci când studenții își pot desfășura activitatea într-un  mediu modern, cu dotări de ultimă generație”. 

Proiectul de investiții prevede construirea unei clădiri cu două amfiteatre, 10 săli  de seminarii, centru de conferințe, muzeu antropologic, centru expozițional,  birouri pentru cadre didactice și personal științific, două săli de studiu și discuții,  grupuri sanitare, spații tehnice și administrative, spații de circulație și  ascensoare. De asemenea, se vor construi și dota un corp de clădire cu rol  didactic, dar și un imobil cu unități de cazare, sală și terenuri de sport. 

Construcția va avea dotări moderne, instalații electrice, de protecție împotriva  șocurilor, sistem de avertizare și detecție la incendiu, sistem voce-date, sistem de supraveghere video, sistem de avertizare panică, instalații de stins incendii,  instalații termice, de ventilare, precum și de irigare a spațiilor verzi. 

Durata de execuție a obiectivului de investiții este estimată la 24 luni. 

În prezent, în această instituție de învățământ își desfășoară activitatea medicală  7.241 de studenți. Alături de activitatea didactică, au loc și activități de pregătire  medicală în specialitate pentru aproximativ 2.360 de rezidenți. Activitatea  didactică și științifică este realizată de 819 cadre didactice, specializate în peste  100 de discipline. De asemenea, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie  „Victor Babeș” din Timișoara se desfășoară studii universitare de doctorat în 3  domenii, sub îndrumarea a 106 profesori conducători de doctorat, respectiv 87 la  medicină generală, 14 la medicină dentară și 5 la farmacie.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp