Scroll Top
Top 7 cele mai bune website-uri pentru educație online gratuită
School vector created by pch.vector - www.freepik.com

Nu ai nevoie de educație la o universitate din Ivy League pentru a primi o educație de talie mondială.

Există multe website-uri online care oferă cursuri academice pentru o mică parte din costul colegiilor și universităților tradiționale, ceea ce le face ideale pentru cei care învață pe tot parcursul vieții.

Aici găsiți 7 minunate website-uri pentru a accesa o mulțime de cursuri academice – pe gratis.

  1. Khan Academy

Khan Academy este o organizație non-profit a cărei misiune este ”să ofere o educație gratuită de talie mondială pentru oricine, oriunde.” Khan Academy este gratuită atât pentru cei care învață, cât și pentru profesori și oferă lecții pentru studenți de la grădiniță până la începutul colegiului, cu subiecte precum matematică, gramatică, științe, istorie și multe altele. Printre fondatorii parteneri ai Khan Academy se numără Fundația Bill și Melinda Gates, Google, Ann & Jon Doerr și Reed Hastings.

Exemple de cursuri gratuite: Algebră, Geometrie, Statistică & Probabilități

  1. edX

Creată de Harvard și MIT, edX este o organizație non-profit globală care își dorește să ridice trei bariere ale educației tradiționale: costul, locația și accesul. edX are peste de 20 de milioane de cursanți și 2,400 cursuri de la majoritatea universităților de top din lume. Open edX este o platformă open source, din spatele edX, și este deschisă profesorilor și tehnologilor care vor să dezvolte noi unelte educaționale. Pe lângă cursurile gratuite, edX oferă și cursuri în schimbul unei taxe.

Exemple de cursuri gratuite: Imaginația Arhitecturală (Harvard), Analiza Financiară pentru Luarea Deciziilor (Babson), Strategie și Management pe mai multe canale (Dartmouth)

  1. Coursera

Coursera are peste 35 de milioane de cursanți, 150 de universități partenere, 2,700 cursuri, 250 de specializări și 4 diplome. Pe lângă cele gratuite, Coursera oferă și cursuri cu prețuri între $29 și $99. Specializările și diplomele sunt mai scumpe. Printre instructori se numără experți de la colegiile și universitățile de top din lume, iar cursurile includ clipuri video înregistrate, forumuri de discuții și activități de curs notate sau revizuite de alți cursanți. De asemenea, poți obține un certificat pentru fiecare curs pe care îl finalizezi.

Exemple de cursuri gratuite: Machine Learning (Stanford), Știința Bunăstării (Yale), Negociere cu succes (Universitatea din Michigan)

  1. Udemy

Udemy, o piață globală a educației, are 30 de milioane de studenți, 100,000 cursuri în 50 de limbi, 42,000 de instructori și 22 de milioane de minute de instrucție video. Spre deosebire de alte platforme educaționale online conduse de conținut de la colegii și universități, Udemy permite creatorilor de conținut să creeze propriile lor cursuri și să le predea online.

Exemplu de curs gratuit: Introducere în programarea Python

  1. TED-Ed

TED-Ed este mâna educațională, pentru tineri, câștigătoare de premii a TED, a cărei misiune este să împărtășească și să împrăștie idei de la profesori la studenți. TED-Ed are o rețea globală de peste 250,000 de profesori care servesc alte milioane de profesori și studenți din toată lumea, în fiecare săptămână. TED-Ed include conținut inovativ cum ar fi clipurile video animate original și o platforma pentru profesori, unde aceștia pot crea lecții interactive.

Exemple de cursuri gratuite: Știința misterioasă a durerii, Cum văd mașinile care se conduc singure, Ce cauzează turbulențele

  1. Codeacademy

Codeacademy este o platformă interactivă care te învață cum să codezi în diferite limbaje de programare. Majoritate cursurilor gratuite pot fi finalizate în mai puțin de 11 ore. Codeacademy a ajutat să învețe peste 45 de milioane de studenți în subiecte precum dezvoltarea web, programarea, informatică și știința datelor. Alumnii Codeacademy lucrează la Google, Facebook, IBM și Bloomberg, printre alte companii de top. Codeacademy oferă și un plan premium pentru o taxă lunară.

Exemple de cursuri gratuite: Multiple limbaje de programare

  1. Stanford Online

Stanford Online, o inițiativă educațională a Universității Stanford, oferă cursuri gratuite online, dar și certificări profesionale, diplome avansate și educație executivă. Stanford Online oferă cursuri de la școlite universitare și postuniversitare Stanford, printre care Stanford Law School, Stanford Business School și Stanford Medical School.

Exemple de cursuri gratuite: Introducere în Inovație și Antreprenoriat, Antreprenoriatul prin Lentilele Capitalului de Risc, Cum să înveți matematică

Gânduri finale

Fie că alegi să îți suplimentezi educația existentă sau să înveți o nouă abilitate, nu este niciodată prea târziu să devii o persoană care învață toată viața. Aceste cursuri educaționale online te pot ajuta să dobândești cunoștințe valoroase, să obții un certificat sau doar să îți extinzi orizonturile.

Sursa: https://www.forbes.com/sites/zackfriedman/2019/05/29/free-online-education/?sh=317eb342bf3b

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp