Scroll Top
10 motive să înveți ceva nou în fiecare zi

Multe studii evidențiază faptul că învățatul de noi abilități este un mod bun de a-ți îmbunătăți viața. Dar cum faci asta, mai exact? Iată 10 aspecte ale vieții tale care pot fi schimbate radical prin simplul fapt că încerci ceva nou și folositor!

  1. Calitatea vieții e îmbunătățită.

Învățatul oferă o cale de eliberare atunci când ai nevoie, cunoaștere atunci când o cauți și un mod de a petrece timpul liber. Poți arunca o privire asupra workshop-urilor, fie că vrei o relaxare temporară sau un hobby. Indiferent de caz, vei fi captivat imediat.

  1. Stresul se reduce.

Un hobby nou poate fi foarte relaxant. Ne ajută să ieșim din rutină. Oferă creierului altceva de procesat în afară de grijile zilnice. Chiar dacă sunt o distragere temporară, hobby-urile arată minții și corpului că există și altceva în afară de probleme.

  1. Capeți încredere.

Când reușim să învățăm ceva nou, ne simțim mai bine, mai încrezători în puterea noastră de a rezolva probleme. Un motiv des întâlnit pentru care oamenii se înscriu la cursurile DIY este sentimentul de siguranță de sine pe care îl obțin la finalul proiectului.

  1. Cunoașterea e putere.

Când știi să faci multe lucruri, ești mai câștigat. Unul dintre cele mai importante motive pentru a învăța ceva nou este faptul că obții putere. Această putere constă în abilitatea de a repara sau de a face ceva în casă fără ajutorul nimănui. O poți face singur!

  1. Îmbunătățește sănătatea mintală.

Un motiv pentru care învățatul are efecte pozitive asupra stării noastre este faptul că ne permite să ne stabilim niște obiective pe care să le îndeplinim. Acest sentiment de împlinire are un rol important în reușita realizării unui proiect. Cursurile de traforaj sunt o idee bună pentru a-ți vedea rezultatele.

  1. Socializare.

Învățatul este, de multe ori, o activitate care implică socializarea, care ne ajută să comunicăm față în față, lucru dificil într-o lume tehnologizată. Conexiunile sociale sunt esențiale pentru starea de bine. A te bucura de o ceașcă de cafea și de o conversație în timpul unui curs de lucru manual este relaxant și benefic.

  1. Fii egoist.

Învățatul poate fi o scuză pentru a petrece timp cu tine însuți, nu la muncă  sau cu familia. O programare cu tine. S-ar putea să te mențină sănătos. Încearcă diverse ateliere seara, în weekend sau în timpul săptămânii, oricând ai nevoie de relaxare.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp