Scroll Top
4 dintre cele mai bune website-uri educaționale

Internetul are o reputație proastă, pentru o mulțime de motive: presiune socială, batjocură în comentarii, idealuri discordante sau fluxul de negativitate ce pare infinit. Dar sunt și pietre prețioase care par să existe în afara tuturor acestor lucruri și care oferă valoare fără a pica în capcanele comune ale vieții digitale. Când sunt făcute corect, website-urile educaționale se încadrează în categoria din urmă.

Aici sunt patru dintre cele mai bune site-uri educaționale:

Învață de la cei mai buni experți cu Masterclass

Selecția Masterclass de clase bazate, exclusiv pe video-uri, conține subiecte variate precum business, societate, distracție, scris, design, fotografie, modă, film, sporturi și jocuri. Cel mai mare avantaj aici este că instructorii sunt, deseori, destul de faimoși în domeniul lor, sau în general. De exemplu, sunt clase predate de oameni precum David Lynch, Natalie Portman, Gordon Ramsey și Dr. Jane Goodall, printre alții.

Clasele, în sine, constau în video-uri asociate cu carte de lucru PDF descărcabilă pe care lucrează studenții. Acestea pot fi trimise către o comunitate privată de studenți pentru feedback ceea ce adaugă și un nivel extra de susținere în procesul de învățare. Tipic, clasele durează de la 2 la 5 ore, fiecare lecție având între cinci și 25 de minute. Există perioade de timp sugerate pentru completarea cursului, dar o poți face, în totalitate, în ritmul tău.

Masterclass este bazat pe un permis. Există un astfel de permis pentru a participa la un curs specific sau pentru acces total la toate cursurile disponibile pe site. Dacă alegi permisul cu acces total, cursurile vor fi valabile doar pe perioada în care contul tău este activ.

Dezvoltă-ți abilitățile profesionale cu LinkedIn Learning

LinkedIn Learning este o platformă educațională care preia profilul unui utilizator de LinkedIn și creează o experiență de învățare personalizată, bazată pe job și abilitați, cu lecții de pe site-ul cunoscut înainte ca Lynda.com. Scopul LinkedIn Learning este de a ajuta utilizatorii să aibă succes în rolul lor actual la muncă. Dar, pe de altă parte, este și o opțiune pentru companiile care doresc să își ajute angajații prin evidențierea unor cursuri utile și prin personalizarea și mai profundă a ”căilor de învățare”.

Costă 30$ pe lună pentru un abonament individual sau echivalentul a aproximativ 20$ pe lună dacă optezi pentru planul anual. Acestea îți oferă acces la toate cursurile de pe site – sunt peste 15,000, în șapte limbi și peste 600 noi cursuri sunt adăugate săptămânal. Utilizatorii își pot alege cursurile din trei categorii principale: Tehnologie, creativitate și business. Dar sunt și programe cu certificate, care îi pot ajuta pe oameni să se pregătească pentru examene și să profite de beneficiile educației continue.

Învață o nouă limbă cu Duolingo

Duolingo este o platforma de învățare de limbi străine care folosește testele pentru a te ajuta să memorezi un vocabular și să folosești limba corect. Utilizatorii își pot alege limba și să își seteze ținte zilnice de la 5 la 20 de minute. Dacă ai început deja învățarea altundeva, poți da un test înlocuitor pentru a nu trece din nou prin noțiunile de bază.

Pe lângă teste, care folosesc o combinație de cuvinte, imagini și înregistrări audio pentru te ajuta să evoluezi, poți să exersezi și construirea propozițiilor în limba aleasă. Obții XP pentru completarea nivelelor și dacă răspunzi corect la toate întrebările dintr-un anumit nivel, primești bonusuri. Și, aceia care pot să facă din asta un obicei zilnic pot primi satisfacție sub forma de ”streak”. Este o combinație de factori, când exersezi în mod regulat pe o perioadă de timp, acest lucru poate face învățarea unei noi limbi distractivă și chiar naturală.

Utilizatorii pot, de asemenea, interacționa cu comunitatea Duolingo prin forumuri de discuție, să participe la evenimente, să primească ”coroane” pe măsură ce își dezvoltă abilitățile sau să primească ”lingots” (moneda virtuală a site-ului”) și să vadă statisticile performaței lor. Există și variantă gratuită și plătită,iar , ca un bonus, Duolingo este disponibil și sub formă de aplicație.

Extinde-ți cunoștințele cu Udemy

Udemy este o platformă online de educație, ce are o selecție diversă de cursuri. De exemplu, sunt clase despre business, finanțe și I.T., dar și despre alte subiecte precum design, marketing și fotografie. Utilizatorii pot accesa peste 150,000 de cursuri, predate în peste 65 de limbi, iar platforma este disponibilă și sub formă de aplicație, atât pe telefoanele Android, cât și pe iPhone.

Cursurile Udemy pot conține materiale precum înregistrări audio, clipuri video, texte și teste, dar niciunul dintre aceste elemente nu sunt necesare, instructorul fiind cel care alege ce să includă. Deci, experiența, per total, poate varia de la un curs la altul. Cu toate acestea, tu vei avea oportunitatea să vizualizezi în avans cursul și, odată cumpărat, să ceri banii înapoi atâta timp cât nu au trecut mai mult de 30 de zile de la achiziție.

Prețurile pot varia destul de mult, unele cursuri costă mai puțin de 20$ și altele pot ajunge la 200$. Dar, făcând abstracție de preț, tu vei primi acces pe viață la acel curs și un certificat obținut odată cu terminarea tuturor modulelor.

Sursa: https://www.forbes.com/sites/forbes-personal-shopper/2020/04/07/4-of-the-best-educational-websites/?sh=64e838497611

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp