Scroll Top
Aceste companii educaționale oferă părinților activități gratuite pe perioada în care școlile sunt închise
Background vector created by macrovector - www.freepik.com

Odată cu închiderea școlilor din cauza pandemiei de COVID-19, mii de părinți s-au transformat, peste noapte, în profesori la domiciliu. Și chiar dacă unele școli oferă un fel de învățare la distanță, părinții tot se trezesc căutând planuri de lecții, activități educaționale, proiecte DYI, activități în aer liber, experimente științifice și diversiunii care stimulează creierul sau alungă plictiseala, pentru a-și ține copiii distrați cât timp toată lumea stă acasă. Acest lucru este în special adevărat pentru copiii mai mici, deoarece este greu să găsești conținut potrivit pentru vârsta și nivelul lor – și își pierd interesul repede dacă ceva nu îi prinde imediat.

Companiile educaționale vin să ajute! Multe aplicații, website-uri și planificatoare de curriculum și-au micșorat salariile și își oferă serviciile gratuit familiilor afectate de închiderea școlilor. Altele erau din totdeauna gratuite, dar acum par a fi chiar mai esențiale. Și chiar câteva companii de divertisment au început hub-uri de învățare acasă. Aceste 33 de companii educaționale oferă, acum, abonamente gratuite și activități pentru copii. Și, în timp ce alte aplicații și website-uri oferă servicii gratuite doar profesorilor și școlilor, acestea merg direct către părinți – nu ai nevoie de un cont de profesor pentru a le folosi. De la experimente științifice la citire zilnică cu voce tare, la lecții video interactive despre gătit sau muzică, ele vor umple zilele cu distracție.

Scholastic

În fiecare zi website-ul Scholastic oferă o nouă mini-lecție care include o poveste, un video și o activitate. Lecțiile sunt împărțite în 4 grupe de vârstă: înainte de grădiniță și grădiniță, clasele I și II, clasele III – V și clasele VI+.

We Schools @ Home

Pentru elevii de la grădiniță până în clasa a 12-a, WE schools oferă pachete de lecții ce completează învățatul la distanță. Acesta include planuri de lecții, idei de activități pentru acasă și resurse care susțin învățarea social-emoțională, bunăstarea, învățarea de servicii și rezistența. În plus, ei fac transmisiuni live zilnice pe Facebook.

PBS Kids Daily Newsletter

Chiar dacă conținutul celor de la PBS Kids a fost mereu prietenos cu copiii, organizația a mers și mai departe pe perioada închiderii școlilor: Ei creează un newsletter care le dă părinților idei de activități de învățare pe care le pot face acasă. Un nou newsletter este trimis în fiecare zi.

The Daily Splash

Cei de la Litton Entertainment s-au îmbunătățit cu programe TV prietenoase familiilor și câștigătoare de Emmy și acum oferă un newsletter zilnic unde un show educațional de o jumătate de oră este trimis către inbox-ul tău în fiecare zi a săptămânii. Vedete precum Miranda Casgrove, Dylan Dreyer, Jeff Carwin, Jack Hanna, Mo Rocca abordează subiecte cum ar fi natura, STEM, călătoriile, starea de bine și istoria.

Academia Khan

Pe perioada închiderii școlilor, website-ul educațional oferă programe gratuite zilnice pentru elevii cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani. Ei găzduiesc și transmisiuni live pe Facebook, YouTube și Twitter despre traversarea acestei perioade de închidere a școlilor.

Tinkergarten at Home

Dacă te înscrii pe lista lor de mail-uri, Tinkergarten îți vor trimite săptămânal planuri de activități concepute pentru a-i scoate pe cei mici afară. Poți vedea un exemplu de plan înainte de a te hotărî dacă este potrivit pentru familia ta.

Circletime

La Circletime, profesorii găzduiesc clipuri video interactive gratuite despre materia pe care o predau. Poți găsi lecții video despre orice de la yoga la gătitul în familie, la melodii de cântat împreună.

History at Home

History oferă o serie video gratuită care include o lecție rapidă de istorie, plus idei de activități următoare pe care părinții și copii le pot face acasă. Prima este, normal, despre istoria spălatului pe mâini. Clipuri video noi sunt disponibile în fiecare luni, miercuri și vineri la ora 18:00, și au invitați speciali precum Laurence Fishburne, Padma Lakshmi, Billie Jean King, și Max Brooks.

Highlights @ Home

Highlights oferă, de două ori pe săptămână, o colecție de povești, puzzle-uri, video-uri, idei de meșteșuguri și activități create special pentru familii. Fiecare ediție are o temă, precum statul conectat cu cei pe care îi iubești.

NatGeo @ Home

National Geographic a lansat propriul său hub pentru educația acasă, care include clipuri video cu animale, proiecte DIY, discuții live cu exploratorii National Geographic și teste distractive. Este, cu siguranță, o destinație pentru copii care iubesc natura.

Workshop-ul Sesame ”Caring for Each Other”

Portalul workshop-ului Sesame ”Caring for Each Other” oferă resurse gratuite pentru a ajuta familiile să înțeleagă pandemia de COVID-19. Acesta are și pagini de colorat cu sfaturi despre cum să stai sănătos, clipuri video despre cum să faci ”respirație în burtă” dacă ești stresat și activități de învățare pe care le poți face acasă.

Experiența Lion King

Spectacolul de pe Broadway ”The Lion King” a oferit mereu lecții de teatru pentru copii, dar, normal, trebuia să plătești pentru ele și să le faci într-o clasă. Acum ei și-au adaptat curriculum-ul în așa fel încât familiile să o poată face acasă – doar descărcând ghidurile PDF. Există două broșuri: una pentru copiii cu vârste între 8 și 11 ani, și alta pentru copiii cu vârste între 12 și 15 ani.

EduHam at Home

Dacă Hamilton a stârnit un interes în originile Americii, show-ul a făcut echipă cu Institutul de Istorie Americană Gilder Lehrman pentru o variantă pentru acasă a programului său educațional Hamilton (EduHam). Poți primi o selecție diversă de surse primare, sfaturi despre cum să ajuți elevii să creeze lucrări și interviuri și clipuri video cu Lin-Manuel Miranda. Elevii sunt încurajați să trimită propriile lor piese rap și clipuri video despre subiect, unele dintre ele fiind distribuite pe rețelele sociale.

The Moth Home Schooled

Organizația literară celebrată The Moth va lansa, de două ori pe săptămână, o nouă poveste video, împreună cu un ghid de predare. Este perfectă pentru elevii mai mari care se gândesc la o carieră în scrierea creativă.

Girl Scouts at Home

Știm că poți cumpăra fursecuri acasă, dar Girls Scouts (Fetele Cercetaș) oferă, de asemenea, o multitudine de idei de activități pe care le poți face acasă. Poți căuta după nivelul clasei sau după subiectul de interes, iar activitățile acoperă STEM, abilități de viață și antreprenoriat.

Cosmic Kids Yoga

Asemănător, clipurile video cu yoga ale celor de la Cosmic Kids sunnt bune pentru câteva minute de liniște și pace astfel încât tu să poți lucra – adică o întindere drăguță și o pauză de eliberare mentală în mijlocul învățării. Aplicația cere un abonament, dar te poți uita la clipuri pe YouTube.

GoNoodle

Când este momentul ca ei să se ridice și să se miște, această aplicație gratuită mereu are clipuri video pe care copiii le pot urmării împreună cu o mică pauză de dans. De asemenea, ei vin și cu activități zilnice pe care părinții le pot folosi acasă.

Jocuri de matematică

Poți sorta prin aceste jocuri de matematică mereu gratuite după nivelul clasei sau abilitatea la care dorești să mai lucrezi. De asemenea, există și fișe de lucruri pe care le poți printa.

Outschool

Outschool oferă ore online live pentru vârste cuprinse între 3 și 18 ani și, pentru un timp limitat, datorită donațiilor mari, familiile înscrise afectate de închiderea școlilor primesc ore online în valoare de 1 milion de dolari (limita este de 50 de dolari per familie). Dacă nu ești printre norocoși, lecțiile sunt foarte accesibile – unele sunt mai puțin de 5 dolari per oră.

Duolingo

Aplicația gratuită mereu (care oferă caracteristici extra, plătite) te învață limbi străine folosind lecții de mărimea unui bite. Utilizatorii primesc puncte pentru răspunsurile corecte și ajung la un nivel mai mare, oferind o motivație în plus pentru a te ține de ea.

Clubul SciKidz

În fiecare zi, pe blogul lor, Clubul SciKidz vor posta un experiment științific diferit și simplu pentru ca părinții și copiii să îl facă acasă. Primul, de exemplu, utilizează metoda științifică de a determina ce ingredient merge cel mai bine pentru a curăța un bănuț murdar.

School vector created by macrovector – www.freepik.com

Bamboo

Bamboo lucrează cu Amazon Alexa pentru a face activități gratuite bazate pe voce despre matematică, muzică, studii sociale și poveștile. Dacă te înregistrezi pe Bamboo Grove, acesta poate urmării progresul copilului tău și să îi dea premii.

BeanStalk

Beanstalk, care oferă lecții online interactive pentru copiii preșcolari, pune la dispoziție abonamente gratuite pe perioada COVID-19. Orele recente includ ”Cum funcționează curcubeul” și ”Totul despre buzele noastre”.

ScratchJr

Cu această aplicație gratuită mereu, copiii se pot distra cu codarea și eventual să își programeze propriile lor povești și jocuri interactive. Povestea este creată pentru copii cu vârste între 5 și 7 ani, și apoi pot avansa la Scratch normal.

Rosetta Stone

Pe perioada închiderii școlilor, Rosetta Stone oferă trei luni gratuite de învățare a limbii tuturor studenților din școala primară, gimnaziu și liceu. Programul predă limba prin imersiune, cu feedback instant și rapoarte ale progresului.

Mystery Science

Mystery Science au căutat prin lecțiile lor din trecut și le-au ales pe cele mai ușor de reprodus acasă. Activitățile variază de la mini-lecții de 5 minute (precum una care se numește ”Cum omoară dezinfectantul de mâini germenii”, care pare potrivit acum), până la ore complete de 45-90 de minute cu experimente.

HippoCampus

Acest site oferă 7,000 de video-uri gratuite pentru cei din gimnaziu până la colegiu. Poți vedea playlist-uri despre unul dintre cele 13 subiecte, sau poți căuta după colecție, cum ar fi colecția NASA de clipuri video științifice.

TED-Ed

Adu curiozitatea din discuțiile TED la nivelul celor de la școală cu TED-Ed. Acestea sunt resurse gratuite pentru elevi și, de asemenea, oferă părinților o activitate zilnică TED-Ed care poate fi o lecție interactivă pe care o pot face cu copiii lor.

Audible

Audible are un hub gratuit, Audible Stories, unde copii pot asculta lucrări minunate din literatură. Alegerile depind de gama de vârstă, de la Beatrix Potter și Winnie th Pooh până la Moby Dick și C.S. Lewis.

Rebel Girls

Oamenii din spatele ”Goodnight Stories for Rebel Girls” (Povești de noapte bună pentru fete rebele) au făcut câteva resurse pentru familii. Activitățile includ cum să scrii un plan de afaceri, cum să scrii un program de calculator sau cum să plantezi o grădină și multe altele.

RV App Studios

Aplicațiile de învățare de la Studiourile RV App, care au fost începute de un părinte ca un proiect din pasiune, sunt mereu gratuite și sunt descărcate de 3 milioane de ori pe lună. Una dintre aplicații, ABC Kids Tracing and Phonics a câștigat ”Cele mai bune jocuri din 2016” de la Google Play.

Marco Polo World School

Aplicația educațională Marco Polo World School și-a extins perioada de probă de la 7 la 30 de zile, deci o poți încerca pentru o lună fără să plătești. Activitățile interactive se concentrează pe creativitate, colaborare și comunicare pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani.

 Camp Hello Bello

Compania Hello Bello a lui Kristen Bell și Dax Shepard intervine în crearea unei tabere de vară virtuale. În fiecare zi, este un program de evenimente care sunt transmise live (de la cântatul împreună la petreceri cu dans), plus idei de meșteșuguri, pagini de colorat și alte activități.

Mai multe activități educaționale distractive

Sursa: https://www.goodhousekeeping.com/life/parenting/g31677468/education-companies-offering-subscriptions/

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp