Scroll Top
8 abilități pe care le vei dobândi în timp ce studiezi actoria
People photo created by freepik - www.freepik.com

Decizia de a te îndrepta spre actorie poate fi una grea. Nu este ușor să auzi constant că lupți într-o bătălie în continuă creștere sau că alte domenii sunt mai sigure. Dar ce oamenii nu par să realizeze este că atunci cânt urmezi actoria, înveți mai mult decât cum să joci.

Poți învăța lucruri care sunt esențiale în aproape orice domeniu. Obții abilități versatile și transferabile pe care le poți aplica în tot felul de situații. Deci este îndreptarea către actorie, chiar așa înfricoșătoare sau este doar o concepție greșită pe care oamenii o au?

Decide singur. Mai jos ai opt abilități pe care ai oportunitatea să le dobândești în timp ce studiezi actoria.

Comunicarea

Actorii sunt comunicatori. Nu, nu toți sunt fluturi extrovertiți sociabili, dar când job-ul tău este să te urci pe scenă sau să fi în fața unei camere și să distrezi oamenii, poți deveni destul de bun la comunicarea eficientă. Actorii știu cum și când să spună anumite lucruri, deoarece au jucat sute de personaje diferite și au fost în sute de piese diferite.  Săritul în rolul precum omul de afaceri bogat sau hipiotul fericit nu este chiar ușor. Ei sunt cameleoni și, de vreme ce jumătate din comunicare este despre a învăța cum să vorbești limba altei persoane, o cunosc la nivel de știință.

Vorbitul în public

Actoria înseamnă vorbit în public. Cu siguranță, un actor utilizează cuvintele altcuiva și le memorează, dar cine spune că nu pot face același lucru și cu un discurs făcut de ei? Un actor se simte confortabil să fie în centrul atenției și în fața unei mulțimi deoarece ai performează în fața echipei sau a audienței, în mod constant. Vorbitul în fața unei camere plină de oameni nu se compară cu unele dintre lucrurile pe care actorii trebuie să le facă în timp ce sunt pe scenă sau în fața camerei.

Memorarea

Actorii știu cum să memoreze. De fiecare dată când performează, trebuie să știe o replică atât de bine încât aceasta să iasă la timpul și în modul potrivit. Câteodată, obținerea cadrul perfect necesită o filmare continuă, indiferent de ce se întâmplă. După ce a memorat replică după replică și monolog după monolog, memoria unui actor este cât se poate de clară.

Pregătirea pentru interviu

Un actor trece prin audiție după audiție și se confruntă, constant, cu dezamăgirea. După așa de multe audiții, cum ar putea un actor să nu fie pregătit pentru un simplu interviu? Să mergi în fața unui regizor și să citești replici necunoscute, necesită mult mai mult curaj decât spunerea unor răspunsuri exersate, la întrebările unui interviu tipic. Nu știi niciodată ce ți se va cere la o audiție. De aceea, trecerea unui interviu este relativ mai ușor.

Vânzări

Când job-ul tău este să convingi o audiență că tu ești persoana care pretinzi să fii, vânzarea unui bun sau a unui produs pare relativ banală. Actorii practică tehnici de vânzare constant. Ei sunt oameni de vânzări. Se vând pe ei înșiși, în postura unui personaj, cu fiecare replică pe care o spun. Vânzarea unui produs sau a unei idei este simplă după un astfel de antrenament.

Munca în echipă

Ca și actor, niciodată nu știi cine va fi ales să joace iubirea ta sau prietenul tău cel mai bun. Câteodată este o persoană pe care o placi, altă dată este o persoană pe care nu o cunoști sau cineva pe care disprețuiești absolut… dar audiența nu trebuie să știe. Trebuie să lucrezi zi și noapte, cu străini, în situații incredibil de emoționale și intime. Acest lucru nu este ușor de făcut.

Un actor poate lucra mai bine, decât majoritatea, într-o echipă, deoarece probabil, a fost forțat să lucreze foarte, foarte aproape de tot felul de oameni. Este nevoie de multe pentru a pune în scenă o un show sau pentru a crea un film. Actorii trebuie să învețe să lucreze bine cu toată lumea.

Improvizația

Spectacolul trebuie să continue. Pe scenă sau în fața camerei, actorii trebuie să fie capabili să susțină scena chiar dacă lucrurile nu merg așa cum era plănuit. Ei trebuie să fie capabili să aibă încredere în propriile instincte și să se lase duși de val. Aceasta este o abilitate extrem de valoroasă, deoarece majoritatea locurilor de muncă îți vor cere, la un moment dat, să gândești de unul singur și să iei decizii, sub presiune.

Inovație

Ca actor, îți este deseori spus că mergi prea departe. O frază comună la regizori este ”dă-mi mai mult până îți spun că dai prea mult.” Acest lucru îți permite să explorezi o gamă largă de emoții într-o singură scenă și să alegi acțiunile și reacțiile potrivite, bazate pe motivele unui personaj. Această explorare, deseori, duce la lucruri destul de ciudate, poate conduce și la cea mai bună interpretare posibilă. Putem vedea asta din multe scene faimoase care au fost improvizate în totalitate. Actorii sunt incredibili la a lua o idee existentă și de a o aduce la viață. Ei sunt forțați să gândească la lucruri diferite și să le abordeze din diferite unghiuri. Aplicat la viața dinafara actoriei, acest lucru duce la inventivitate și inovație.

Studiul actoriei nu este un act de credință. Nu este nici ”făcut”, nici nu zboară pe stradă. Aceste abilități sunt căutate de angajatori, în tot felul de domenii, și vă pot ajuta să obțineți un loc de muncă indiferent de ceea ce decideți că doriți să faceți.

Sursa: https://columbiacollege.edu/8-skills-youll-learn-while-studying-acting/

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp