Scroll Top
Activități de reflecție în clasă pentru a încheia un an greu
The mosaic puzzle art for kids, children's creative game. The hands are playing mosaic at table. Colorful multi-colored details close up. Creativity, children's development and learning concept

După un an provocator de școală în pandemie, aceste activități îi ajută pe elevi să reflecteze la ceea ce au învățat de-a lungul anului, dar mai ales să aștepte cu nerăbdare din nou începutul școlii pentru a afla ceea ce urmează să învețe.

Dacă ar fi să întrebăm mai mulți elevi care este ideea cu care au rămas din școala online, ar spune : “every day is pijama day “. Alții spun că școala online a fost o adevărată nebunie și de multe ori chiar au uitat sa își oprească microfonul vorbind tot felul de prostii și fiind auziți atât de colegi cât și de profesori. Deși toată această schimbare a reprezentat o provocare pentru majoritatea profesorilor și elevilor, au găsit o modalitate prin care modul se învățare să fie mai creativ și în același timp mult mai interactiv pentru toți.

Unii profesori s-au gândit că este mult mai bine să înlocuiască examenele lungi și plictisitoare cu portofolii și lucrări de cercetare care să aibe și o aplicativitate practică.

Tot profesorii noștri au gândit o altă strategie prin care vor să fie mult mai apropiați de elevi. Astfel, au inventat scrisorile către viitor prin care elevii și studenții vor spune ce așteptări au de la profesorii lor și ce își propun să învețe nou în perioada care urmează. În acest fel profesorii își vor gândit o abordare de studiu creată exact pe nevoile elevilor și studenților.

Tot prin scriisorile către viitor, elevii își pot crea propriile perspective pe care să le aiba bine întipărite în minte și pe care să le revadă ori de câte ori este nevoie.

O altă idee ingenioasă a profesorilor a fost aceea de a-i încuraja pe studenți să își schimbe mereu decorul în camera de studiu, pentru a nu se plictisi, dar și pentru ca totul să pară mult mai interactiv. Exact ca în acel moment când vine toamna și vei începe școala cu entuziasm, pentru că este ceva nou ce nu ai mai făcut de foarte mult timp.

Ceea ce este cel mai important în studiul de acasă este faptul că mereu trebuie să ne ocupăm mintea cu ceva nou, să aducem anumite schimbări în obiceiurile noastre, pentru ca lucrurile să nu pară banale.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp