Scroll Top
Alex Petricean ne povestește despre creativitatea din bucătărie

Te rugăm să accepți cookie-urile următoare pentru a urmări acest clip video - click aici: statistici, marketing.

Alex Petricean este chef al restaurantului Noua. Alex a revoluționat bucătăria din România prin viziunea sa inovativă, din dorința de crește respectul față de identitatea națională. Toate aceste inițiative l-au făcut să fie văzut de oamenii din industrie, și nu numai,  ca fiind o persoană creativă și cu dorință de schimbare.

Mereu și-a dorit să facă din bucătăria românească un lucru de mândrie, de respect față de identitatea națională. Sfatul lui pentru cei din jur este să își acorde mai multe șanse și să fie liniștiți cu ei înșiși când creează.

Pentru Alex, creativitatea reprezintă ”un proces pe care ajungi să îl stăpânești după o perioadă în care ajungi să ai experiența.”  El a învățat ce înseamnă un proces creativ de la alți oameni, din experințe, dar și din călătorii. Consideră că pentru început trebuie să îți definești un stil propriu, să ai niște principii solide și un bagaj de cunoștințe, indiferent de domeniul în care activezi.

A început să gătească în urmă cu 10 ani, când a plecat din România și a realizat că îi lipsea mâncarea românească. Doi ani mai târziu a participat la Master Chef care, pentru Alex, a fost o redescoperire de sine. El mărturisește că la fiecare probă și-a împins limitele și s-a autodepășit.

Acum lucrează în industria ospitalității și spune că nu își permite să fie mai creativ decât piața poate absorbi. De aceea, educarea publicului este, din punctul lui de vedere, cel mai important aspect în ceea ce face.

În cadrul interviului, Alex ne-a oferit multe insight-uri despre cum a ajuns unde este astăzi și cum a fost călătoria lui până aici.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp