Scroll Top
Care sunt cele mai bune implanturi dentare: ghid complet

Implanturile dentare sunt structuri mici, de obicei fabricate din titan, care se introduc în osul maxilar pentru a înlocui rădăcinile dinților lipsă.

Ele servesc drept suport pentru coroane, punți sau proteze dentare, oferind o soluție stabilă și durabilă pentru restaurarea funcției și esteticii dentare.

Aceste implanturi sunt apreciate pentru că oferă o senzație și un aspect cât mai apropiat de dinții naturali, îmbunătățind calitatea vieții pacienților prin îmbunătățirea capacității de mestecat și vorbire, și prin creșterea încrederii în sine.

Implanturile dentare reprezintă o soluție eficientă și durabilă pentru înlocuirea dinților lipsă. Însă, alegerea celui mai potrivit implant poate fi o provocare datorită varietății mare de branduri și modele disponibile pe piață.

Prin acest articol, ne propunem să vă oferim un ghid complet despre implanturile dentare, care să vă ajute să faceți alegerea potrivită. Tot aici vom vorbi si despre preturile implanturilor dentare – cititiarticolul cat costa un implant in toata gura.

Ce sunt implanturile dentare?

Implanturile dentare sunt dispozitive medicale utilizate pentru a înlocui rădăcinile dinților lipsă. Ele sunt realizate în general din titan și servesc ca bază pentru montarea de coroane, punți sau proteze dentare.

Principalele branduri de implanturi dentare

La nivel mondial, există numeroase firme care produc implanturi dentare. Cele mai cunoscute branduri sunt realizate în Germania, SUA, Franța, Elveția, Suedia, Coreea de Sud și Israel.

Diferențele dintre implanturile dentare

Diferențele dintre implanturile dentare sunt date de forma implantului și tipul de tratament aplicat pe suprafața acestuia. În general, fiecare medic stomatolog optează pentru lucrul cu un număr limitat de branduri, deoarece tehnicile și aparatura necesare pentru aplicarea și protezarea implantului variază de la o marcă la alta.

Alegerea implantului dentar

Atunci când alegeți un implant dentar, este important să luați în considerare nu doar prețul, ci și calitatea, durabilitatea și experiența medicului stomatolog. Nu este recomandat să căutați doar cel mai mic preț pentru implant, deoarece acest lucru poate duce la utilizarea unor implanturi non-brand, din materiale de calitate slabă și inserate de medici stomatologi fără suficientă experiență.

Factorii care influențează costul unui implant dentar

Există mai mulți factori care influențează costul unui implant dentar (vezi pagina pret implant dentar), printre care marca și modelul implantului, materialele utilizate pentru lucrarea dentară, consultatia și planificarea implantului, radiografiile sau computer-tomografia și experiența medicului stomatolog și a tehnicianului dentar.

Marca și modelul implantului dentar

Marca și modelul implantului dentar influențează costul acestuia. Medicii stomatologi pot prefera un brand în favoarea altuia, pe baza experiențelor lor anterioare și a ratei de succes pe care au avut-o cu diferitele branduri utilizate.

Materialele utilizate pentru lucrarea dentară

Materialele folosite pentru implanturi și viitoarele proteze aplicate pe acestea, justifică și ele prețul final al unui implant dentar. Tipul și calitatea titaniului din care se realizează implanturile fac diferența între un implant dentar low cost și un implant dentar rezistent în timp.

Consultația și planificarea implantului dentar

Consultatia și planul de tratament au o importanță vitală în succesul tratamentului. Acestea trebuie să includă indicatia de implant dentar și poziția implantului dentar în os.

Radiografiile sau Computer-tomografia

Computer-tomografia dentară este un examen radiologic tridimensional, care este conceput pentru a furniza cât mai multe informații medicului specialist și pentru a mări precizia intervenției.

Medicul stomatolog și tehnicianul dentar

Alegerea medicului stomatolog care va efectua implanturile dentare este esențială. Este recomandat să căutați un medic implantolog cu experiență, chiar dacă acest lucru implică un preț peste medie.

Cum să alegeți cel mai bun implant dentar

Pentru a alege cea mai bună variantă de implant dentar în funcție de bugetul de care dispuneți și de așteptările dvs., este recomandat să vă consultați cu un medic stomatolog experimentat și să vă informați temeinic despre diferitele opțiuni disponibile.

În concluzie, alegerea unui implant dentar este o decizie importantă care necesită informare și consultarea unui specialist. Cu ajutorul acestui ghid, sperăm că veți putea face o alegere informată și adecvată nevoilor dvs.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp