Mihaela Cotirlă este Fondator și Președinte al Asociației Suport pentru Educație și Sănătate. (https://www.educatie-si-sanatate.ro/)
Cu o experiență de 28 de ani în poziții de top management în domeniul sănătății, având dintotdeuna un spirit intreprinzător, a considerat că a sosit momentul în care să îl dezvolte la capacitatea lui maximă, ținând cont de așteptările interioare.
Impreună cu o echipă de profesioniști din diverse domenii au pornit această asociație pentru a dezvolta parteneriate durabile cu privire la temele majore din domeniul sănătății și al educației. Își propun să implementeze proiecte, programe de informare, educare, campanii sociale și de formare în domeniul sănătății publice și al educației.
- De unde a pornit ideea dezvoltării clubului „Aleg să Previn!Educație și Sănătate”?
Proiectul de suflet al Asociatiei este „Aleg să Previn! Educație și Sănătate”- un club al copiilor și părinților fericiți. Acesta a fost creat din dorinta de a-i inspira pe părinți în alegerea celor mai adecvate metode educative în vederea asigurării unui echilibru în viața copiilor acestora.
- Cine sunt specialiștii care vi s-au alăturat în proiect?
“Aleg să Previn! Educație și Sănătate” este un club în care fiecare membru își poate comunica experiența și poate beneficia de îndrumările, cunoștințele și metodele aplicate cu succes de ceilalți.
Cei pe care i-am invitat să ni se alăture în acest proiect drag nouă nu sunt simpli specialiști, fiecare în domeniul lor, ci se disting si printr-o generozitate specifică marilor formatori.
- Care sunt principalele beneficii ale proiectelor dumneavoastră pentru părinți? Dar pentru copii?
Avem nevoie și noi ca părinți, dar cu atât mai mult copiii noștri de modele de urmat. Consider ca cel mai mare potențial de a schimba lumea îl are și modul în care ne creștem copiii. Căci mâine ei devin de fapt, fix ceea ce suntem noi azi! Și uite cum, tot la noi ne întoarcem și aici, ei – copiii -fiind doar o altă oglindire a noastră!
Copiii noștri au nevoie de sens, au nevoie de aspirații puternice; au nevoie să știe ce este dincolo de planul material. Au nevoie să știe de ce sunt modelați, către ce, pentru ce. Au nevoie de părinți care să le ofere iubire pe post de hrană, sentimente, conexiune, experiențe. Au nevoie să afle de la noi cum să le pese mai mult, să ofere întâi – în loc să pretindă, să mulțumească înainte să primească. Să fie recunoscători pentru tot! Au nevoie să știe cum să fie autentici, cum să își definească personalitatea și încrederea în forțele proprii scăldați în iubire.
- Ce tip de informații oferiți?
Clubul este împărțit în două categorii:
- Sectiune dedicata parintilor si cuprinde concepte esențiale de parentaj modern, incluzând sfaturi avizate și practice legate de viața echilibrată prin nutriție corectă și dezvoltare socio-emoțională.
- Sectiune dedicata copiilor si cuprinde recomandări cu privire la ateliere, cărți, jocuri, articole, video-uri, aplicații.
- Ce vă diferențiază de alte proiecte similare?
Oferim continut de calitate si informatii avizate: am pus deja la dispoziție BIBLIOTECA VIRTUALĂ a Clubului cu o selecție relevantă de articole, tutoriale video, podcast-uri realizate de specialiști.
- Ce teme vă propuneți să abordați pe viitor?
Printre subiectele pe care le-am abordat sau ne dorim să le abordăm pe viitor în Clubul „Aleg să Previn! Educație și Sănătate”, se numără:
- Dinamica părinte-copil, baza unei educații cu sens
- Cum să devii mentorul propriului copil?
- Cum poți afla modelul de educație care să i se potrivească cel mai bine copilului tău?
- Cum îți îndrumi copilul către cariera care i se potrivește?
- Copilul SUPRADOTAT: o binecuvântare cu două tăișuri
- Intoarcerea la cei 7 ani de acasa in versiune moderna, revizuita si imbunatita
- Ne puteți spune câteva cuvinte și despre Asociația Suport pentru Educație și Sănătate?
Asociația noastră dezvoltă si in domeniul sanatatii publice diverse inițiative de responsabilitate socială ce vin în sprijinul populației generale, pacienților cu prediabet si diabet, pacienti oncologici, sau cu boli cardiovasculare etc.
Printre proiectele inițiate se numără: “Diabetul, alege să îl previi”; DiaHope – campanionul tău în cursa câștigătoare! – adresat pacientilor cu prediabet și diabet tip 2.