Scroll Top
Cum să hrănești dragostea pentru muzică a copilului ?
Music photo created by freepik

Copiii mici au o dragoste înnăscută pentru muzică, iar părinții pot încuraja această iubire să înflorească și să crească. Când muzica devine o parte a vieții de zi cu zi și este încorporată în familie, există un sentiment de familiaritate de care un copil se leagă. Este vorba despre distracție împreună și crearea de amintiri centrate în jurul muzicii.

Iată cinci moduri în care puteți hrăni dragostea pentru muzică a copilului:

1) Ascultați muzică împreună

Ascultarea de muzică împreună cu cel mic este o modalitate excelentă de a vă bucura de ea, indiferent dacă sunteți acasă, în mașină sau în vizită la o rudă.  Experiența comună a ascultării împreună îl ajută pe copilul să asocieze muzica cu sentimentele pozitive.

Muzica poate ajuta, de asemenea, la ușurarea provocărilor pe care le pot prezenta tranzițiile. Copiii mici pot răspunde la auzul unui anumit cântec ascultat în fiecare zi, când este timpul să strângă toate jucăriile împrăștiate pe podea sau când este timpul pentru somnul de după-amiază.

2) Cântăți împreună

Cântând împreună este un alt mod de a vă distra în familie și de a vă bucura de muzică alături de cei dragi. Copiilor le place să învețe cântece simple, iar acestea pot contribui la îmbogățirea vocabularului și a abilităților de ascultare.

Copiilor le place să aibă un cântec special pe care să îl cânte cu părinții și care poate deveni o parte familiară a rutinei lor de culcare. Este minunat să profitați de fiecare ocazie posibilă pentru a conecta o melodie specială cu experiențe plăcute. Puteți încerca chiar să vă compuneți propriile versuri!

3) Faceți o înregistrare împreună

Înregistrarea muzicii alături de cel mic este o altă activitate bună. Urmăriți reacția de pe fața copilului când observă un videoclip cu el înșiși cântând un cântec prostesc sau chiar încercând un instrument.

4) Participați împreună la un concert

A merge împreună la un concert poate fi o mare aventură. Indiferent dacă vă pregătiți copilul pentru un spectacol în parc sau îl duceți la o cafenea, experimentarea muzicii ca parte a unui public poate avea un impact pozitiv.

Încercați să începeți cu un eveniment muzical destinat doar copiilor. La un concert pentru copii, vă puteți aștepta la un mediu potrivit pentru familie. Veți pleca de la concert cu o experiență pozitivă și distractivă centrată în jurul muzicii pe care copilul o va purta cu el în viitor.

5) Luați împreună o clasă de muzică și mișcare

Într-o clasă de muzică și mișcare, părinții și copiii cântă, dansează, cântă la instrumente și învață despre ritm, mișcare și sunet. Copiii încep să învețe despre muzică prin explorare, oferind o bază pentru viitorul studiu muzical, iar părinții beneficiază de oportunitatea de a socializa cu alți părinți și îngrijitori în timp ce se leagă de micuții lor. La un curs de muzică, părinții și copiii se apropie prin muzică.

Sursa: https://nmsnewhaven.org/how-to-nurture-your-young-childs-love-of-music-2/

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp