Scroll Top
Importanța Sportului în Educație

În timp ce multe dintre materiile de la școală sunt predate, în principal în clasă, sportul și educația fizică oferă copiilor o oportunitate minunată de a merge afară, de a fi activi și de a se focusa pe dezvoltarea diferitelor abilități.

Beneficiile sportului în educație sunt vaste și nu sunt de natură fizică. Acest articol explorează impactul pe care sportul îl are asupra elevilor în progresul lor academic și mai departe.

Beneficiile educației fizice

  1. Te ajută să stai în formă și sănătos

Fundamental, educația fizică poate avea o serie de beneficii legate de sănătate asupra oricui, iar copiii nu sunt diferiți. Ei sunt pachete de energie nesfârșită și educația fizică poate fi o modalitate excelentă de a elibera o parte din ea.

Așa cum știm, exercițiile fizice sunt un mod excelent de a fi mai în formă și de a rămâne sănătos. Pentru copiii cu metode limitate de a se antrena în afara școlii, orele de educație fizică sunt vitale pentru sănătatea lor generală. Acest lucru aduce o îmbunătățire fiecărui aspect al vieții lor.

  1. Stimulează stima de sine

Sportul este despre succes, realizare, muncă de echipă și competiție prietenoasă. Profesorii de educație fizică sunt antrenați să valorifice competitivitatea distractivă și naturală a sportului pentru a-i ajuta pe elevi să se bucure de jocuri împreună în așa fel încât ei să facă exerciții fizice, să învețe cum să joace în mod cooperativ și să își dezvolte stima de sine. Totul de la mici cuvinte de încurajare de la antrenor până la a marca golul câștigător pentru echipa lor, îi poate ajuta pe copii să își construiască încrederea. O stimă de sine puternică este o trăsătură de caracter vitală pentru ca cei mici să se dezvolte armonios. Spiritul și tenacitatea instalate în ei din sport îi pot încuraja să își mărească orizonturile academice.

  1. Reduce Stresul

Exercițiile fizice sunt unele dintre cele mai bune alungătoare de stresului. Cercetările au arătat cum rămânând activ, poți diminua simptomele stresului. Dacă studiul pentru alte materii pune o presiune mare pe copilul tău, educația fizică va fi una dintre cele mai bune modalități de a o reduce. Exercițiile fizice elimină endorfine în creier, acestea fiind un transmițător cheie al simțitului bine pentru minte și corp. De asemenea, este și un mod bun de a uita de problemele externe. Sportul ne focusează minte la ceea ce avem atunci de făcut, dându-ne voie să ne relaxăm și să uităm de alte îngrijorări.

Children photo created by freepik – www.freepik.com
  1. Îmbunătățește Somnul

După ce toată energia a fost folosită pentru a alerga pe terenul de sport toată ziua, corpurile și mințile noastre obosesc, după-amiaza. Somnul este o parte vitală pentru menținerea sănătății și bunăstării generale și joacă un rol important în starea și performanța noastră din timpul zilei.

Este cunoscut faptul că somnul reduce stresul și anxietatea, ne îmbunătățește starea de spirit și ne sporește abilitatea de a ne concentra. Cei de la Sleep Foundation au găsit o corelație directă între performanțele mai bune la școală și culcatul mai devreme sau un somn mai lung. Una dintre cele mai bune modalități prin care copilul tău poate primi cât somn are nevoie este printr-un număr potrivit de activități la orele de educație fizică.

  1. Dezvoltă abilități de echipă și leadership

Orice echipă de succes este făcută din indivizi care pot lucra unul cu altul. Munca în echipă este o abilitate vitală în lumea muncii și educația fizică este, deseori, prima expunere pe care copiii o au la ea.

Multe echipe de sport expun importanța echipei asupra individului. Copilul tău va putea contribui la un mediu de echipă și să vadă cât de important este acesta pentru a avea succes.

Pe măsură ce se dezvoltă, ei ar putea fi expuși și la o poziție de lider, precum căpitanul echipei. Luarea deciziilor potrivite este cheia pentru a fi un bun lider. Sportul este un canal excelent pentru îmbunătățirea acestei abilități, cu decizii care trebuie să fie luate și comunicate regulat celorlalți membrii ai echipei.

În lumea muncii, a știi cum să te integrezi într-un mediu de echipă este unul dintre lucrurile după care se uită angajatorii. Odată ce progresează, experiența lor de conducere a echipelor va fi, de asemenea, critică pentru a evolua pe scara carierei.

  1. Insuflă Răbdare, Disciplină și Perseverență

Eșecul este o parte puțin valorificată a sportului. Este nevoie de perseverență și muncă pentru a avea succes în viață, iar sportul este unul dintre cele mai bune canale pentru a arăta aceste virtuți. Natura simplistă a sportului, unde există câștigători și pierzători identificabili, duce la suișuri și coborâșuri naturale – ceva pentru care copiii trebuie să fie pregătiți.

Sportul este un mod bun de a arăta că munca grea este recompensată. Perseverența și o atitudine de a nu renunța niciodată vor fi necesare pentru a avea succes pe toate drumurile vieții. Prin sport, copilul tău va învăța beneficiile muncii în atingerea țelurilor.

Impactul Sportului asupra Învățatului

Impactul pozitiv al sportului se întinde dincolo de fizic. Exercițiile fizice și activitățile sportive pot avea un efect signifiant asupra altor arii din performanța academica a unui copil.

Implicarea unui copil în munca lor este una dintre cele mai mari provocări cu care profesorii se confruntă. Un studiu de la Universitatea VU din Olanda arată cum exercițiile fizice pot îmbunătății perioada de atenție a elevilor și un raport de la Pedistrics Journal a arătat cum elevii care fac sport după școală își pot îmbunătăți controlul executiv.

Hipotalamusul este aceea parte a creierul ce este responsabilă cu învățatul și memoria. Un studiu publicat în Brain Research Journal spune că exercițiile fizice normale au ajutat la creșterea acestuia. Exerciții fizice constante, bazate pe circulația cardiovasculară sunt, astfel, legate de o funcționare mai bună a creierului și de o memorie îmbunătățită. Pe lângă creiere mai ascuțite și o capacitate mai bună de a acumula informații, studiile au descoperit și cum creativitatea noastră este stimulată de exerciții fizice simple precum plimbarea. Mai specific, experimentul Universității Stanford a observat o îmbunătățire a gândirii divergente, care este concentrată pe crearea ideilor out-of-the-box mai mult decât identificarea unui răspuns corect la o întrebare.

Dacă pui împreună toate cele de mai sus, vei avea copiii mult mai capabili să reușească în clasă  – ceea ce este susținut de știință.

Sursa: https://www.nordangliaeducation.com/article/2020/5/1/the-importance-of-sports-in-education

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp