Scroll Top
TikTok adaugă controale parentale mai dure
People photo created by pch.vector - www.freepik.com

TikTok le facilitează părinților protejarea copiilor pe aplicația sa de video-sharing.

Noile funcții includ posibilitatea de a schimba, de la distanță, setările tânărului pentru a-i bloca căutările și pentru a împiedica străinii să le vadă postările.

Copii pot schimba aceste limitări, dar părinții lor vor fi informați. Aceste acțiuni vin la două săptămâni după BBC Panorama a ridicat anumite îngrijorări legate de securitate. Documentarul evidențiază cum prădătorii au abuzat de motorul de recomandării al platformei pentru a căuta câțiva dintre cei mai tineri utilizatori.

Acesta a sesizat și un caz în care moderatorii aplicației nu au blocat un utilizator care a fost raportat pentru trimiterea unor mesaje sexuale către un cont care, în aparență, aparținea unei fete de 14 ani, dar, de fapt, era controlat de program.

TikTok a negat faptul că documentarul i-a făcut să acționeze și a spus că lucrau deja constant la noi măsuri de securitate.

Comentarii protejate

Noile funcții au legătură cu facilitatea oferită de TikTok pentru asocierea familiei.

Aceasta este activată astfel:

  • Mergi la Setări (Settings);
  • Alegi Asocierea Familiei (Family Pairing);
  • Scanezi un cod QR pentru a identifica care este dispozitivul adultului și care este al copilului.

Funcția s-a lansat la începutul acestui an, dar până acum a fost limitată la plasarea unor limite pe tipul de conținut pe care copilul în vede, la restricționarea folosirii chat-ului privat și la limitarea timpului petrecut pe aplicație.

Acum a fost extinsă pentru a permite părinților să intervină în contul copiilor lor. Ei pot:

  • Împiedica postarea comentariilor la clipurile lor sau pot accepta doar comentarii de la prietenii lor;
  • Opri funcția de căutare a conținutului, utilizatorilor și / sau sunetelor;
  • Limita cine poate vedea clipuri pe care copilul le-a apreciat.

”Anunțul de astăzi este doar cel mai recent pas pe care TikTok l-a făcut anul acesta pentru a-și menține utilizatorii tineri în siguranță, incluzând restricționarea mesajelor directe către cei mai mici de 16 ani și determinarea tuturor utilizatorilor sub 18 ani să își seteze un cont privat când se alătură platformei”, a fost menționat într-un comunicat de presă.

”Despărțirea” conturilor

TikTok a păstrat o opțiune care le permite copiilor să-și ”despartă” dispozitivul de cel al părintelui. Acest lucru trimite adultului o alertă și le oferă 48 de ore pentru a reface legătura înainte ca cel mic să poată opri restricțiile.

Experții în siguranța copilului susțin această decizie, deoarece ea permite un echilibru între siguranță și supraveghere. Teoria este că dacă tinerii văd măsurile de siguranță ca fiind exagerate, ei vor fi mai puțin dispuși să ceară ajutor dacă au probleme.

Cu toate acestea, o organizație caritabilă a spus că guvernul tot are nevoie ca TikTok și alte aplicații să fie trase la răspundere dacă apar alte probleme de securitate.

”Această funcție este un pas în direcția bună, oferindu-le părinților mai multe opțiuni pentru a croii social media în așa fel încât să fie sigură și potrivită pentru copiii lor,” le-a spus Andy  Burrows de la NSPCC celor de la BBC. ”În timp ce aceasta este o unealtă folositoare pe care o pot urma și alte platforme, este clar că singura cale pentru a face rețelele sociale mai sigure este prin legi care fac firmele de tehnologie responsabile pentru protecția copiilor.”

Sursa: https://www.bbc.com/news/technology-54974813

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp