Scroll Top
Ovidiu Solcan – legătura dintre arhitectură, pictură și collage making

Te rugăm să accepți cookie-urile următoare pentru a urmări acest clip video - click aici: statistici, marketing.

Ovidiu Solcan este arhitect, pictor și collage artist. Experiențele și trăirile sale i-au definit și inspirat lucrările de-a lungul timpului. El ne-a povestit cum a ajuns artistul creativ care este  astăzi. Ovidiu spune că se vede profesând  doar în industrii creative. El ne-a împărtășit părerea lui despre tineri, educație, dar și ce planuri de viitor are.

Când era la școală, făcea jocuri de calculator desenate pe hârtie, iar părinții l-au lăsat mereu să își urmeze joaca. Astfel, a ajuns astăzi să îmbine arhitectura și colajele, într-un stil de viață care nu îl lasă să se plictisească.

Ovidiu se inspiră foarte mult de la alți artiști, reinterpretând într-o manieră proprie lucrările lor. De asemenea, urmărește diferite conturi de social media ale unor galerii de artă, muzee. El susține că este greu să îți menții creativitatea într-o societate în care școala te învață să respecți un set de reguli.

Depășirea unui blocaj, din punctul lui de vedere, se face prin muncă și experimentare. Acesta este și lucrul care îl diferențiază pe Ovidiu de ceilalți, pe lângă folosirea hârtiei de ziar în colaje.

El consideră că e normal că greșești, chiar că trebuie să te bucuri că greșești și să fii încurajat să o faci. De aceea, crede că nu ai nevoie de studii, pentru ca in momentul acela nu ești limitat de ce au facut alții sau de ce crezi că trebuie să faci.

Mai multe despre planurile lui Ovidiu e viitor și următoarele lui lucrări vei afla urmărind interviul integral.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp