Scroll Top
Simona Straton – „Consider că acumularea de informații și cunoștințe este vitală pentru a progresa în orice carieră.”

Nume: Simona STRATON

Poziția: Owner

Industria: Consultanță în afaceri

  1. Care sunt activitățile pe care le desfășori într-o zi obișnuită la birou?

Fiecare zi este diferită, nu pot spune că am o anumită rutină.  Unele zile încep cu întâlniri cu clienți, iar altele le petrec analizând date și elaborând strategii. Un singur lucru este comun în fiecare din aceste zile, și anume cafeaua dis-de-dimineață care îmi activează și îmi ascute simțurile.

  1. Ce cursuri ai urmat și cum te-au ajutat în evoluția ta?

Mi-am dedicat o bună parte din timp educației și dezvoltării personale. Consider că acumularea de informații și cunoștințe este vitală pentru a progresa în orice carieră. Prin urmare, încă de când am terminat studiile de Administrarea Afacerilor si ASE, am participat la numeroase cursuri care au vizat diferite aspecte al acestui domeniu al afacerilor, și anume marketing, digital, broker de afaceri, project managing și business sales.

  1. Ai făcut stagii de practică sau voluntariat?

Da. Stagii de practică am făcut în timpul facultății în cadrul unei companii de consultanță de afaceri. Iar voluntariatul ori de cate ori mi s-a prezentat o oportunitate care se aliniază principiilor mele.

  1. Dacă da, cum ai aflat de ele și cum te-au ajutat în dezvoltarea ta profesională?

În cadrul facultății rulau destul de multe programe menite să ajute studenții, iar eu mă informam cu privire la tot ce m-ar fi putut ajuta să obțin un avantaj în cariera pe care mi-o alesesem. Și când spun avantaj, mă refer la experiență, care este cel mai important aspect. M-au ajutat să îmi fac o idee cu privire la acest mediu și să îmi dau seama căror lucruri trebuie să acord mai multă atenție.

  1. Ai avut și job-uri care să nu aibă legătură cu studiile pe care le-ai făcut sau cu industria în care activezi acum?

Nu. Încă din copilărie, de când am descoperit o revistă de business care m-a fascinat prin imaginile sobre și elegante am știut că acesta este drumul pe care vreau să îl iau, și toate acțiunile mele din acel moment s-au focusat și au orbitat în jurul acestui aspect.

  1. Ți-ai dorit mereu să construiești o carieră în acest domeniu?

Da, revista “Idei de afaceri”, pe care o răsfoiam frecvent în copilărie, a dat naștere unei fascinații stăruitoare în mintea mea legată de acest domeniu.

  1. Care au fost acele elemente care au avut un real impact în viața ta profesională?

Odată ce mi-am ales drumul, fiecare pas a fost planificat, nimic nu am lăsat la voia întâmplării, și fiind atât de focusată și calculată nu pot spune că un anume lucru a avut un impact mai mare. Fiecare pas făcut și decizie luată a avut impact.

  1. Adaptarea la piața muncii poate fi dificilă. Ce obstacole ai întâmpinat tu și cum le-ai depășit?

Cred că cel mai mare obstacol îl reprezintă mentalitatea oamenilor. Este destul de  greu să explici și să convingi pe cineva că o anumită direcție este mai bună atunci când discuți cu o persoană care refuză să țină pasul cu lumea în schimbare. Însă, perseverența și răbdarea consider că sunt elementele cheie în depășirea oricărui obstacol.

  1. Care este cel mai frumos aspect al job-ului tău?

Cel mai frumos aspect este faptul că de 15 ani fac ceea ce îmi place și mi-am dorit încă din copilărie. Însă, un alt aspect, la fel de frumos, ar fi faptul că după fiecare proiect încheiat, afacerile clienților mei îmi poartă amprenta, și mă bucură enorm succesul acestora.

  1. Ce sfaturi ai pentru o persoană care dorește să urmeze o carieră în această industrie?

Să învețe cât mai mult, să experimenteze, să se implice în diferite proiecte, să se dezvolte cât de mult poate, și să facă toate acestea fără să se gândească la partea financiară/câștigul financiar. Iar acesta este un sfat ce se poate aplica în orice domeniu și aspect al vieții.

www.simonastraton.ro
www.businessagency.ro

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp