Scroll Top
Copiii harnici provin de la părinți care fac aceste 6 lucruri

Niciun părinte nu vrea un copil leneș. Dar a-i face pe copii să iubească și să prețuiască munca grea este incredibil de dificil. Economia informației a făcut acest lucru mai greu. Majoritatea copiilor nu mai lucrează la fermă alături de părinți. Și acesta este cu atât mai mult motivul pentru care părinții trebuie să-și învețe în mod constant copiii să fie concentrați și auto-începători. Din păcate pentru părinți, aceste conversații tind să se întâmple acum în contextul școlii și temelor, ceea ce poate fi limitativ. La urma urmei, viața nu se referă la predarea sarcinilor. Este vorba de atingerea lor. Este, de asemenea, să găsești valoarea de sine – și să te prețuiești pe baza abilității tale de a face munca grea. Copiii care știu că pot lucra din greu pentru a atinge obiectivele și succesele au un sentiment mai mare de stimă de sine și, în mod surprinzător, o șansă mai mare de a găsi succes.

Totuși, este esențial să se ajungă la un echilibru – mai ales în contextul unei culturi foarte competitive. „Există momente în care să fii muncitor și când să fii leneș”, spune dr. Laura Dabney, un psihoterapeut care lucrează cu copii și adulți de 20 de ani. Cheia, spune ea, este să vă asigurați că copiii adoră procesul de muncă și se mândresc cu munca grea. De fapt, toate lecțiile despre a fi muncitor ar trebui să fie predate din această perspectivă. Iată cele 6 lucruri pe care le fac părinții care cresc copii muncitori.

Ei se plâng de munca cât mai puțin posibil

Potrivit dr. Dabney, deși s-ar putea simți cel mai sigur spațiu pentru a face acest lucru, acasă nu este locul în care părinții se pot plânge de muncă. Părinții care doresc să crească copii muncitori ar trebui să știe că, chiar dacă ziua de muncă a fost frustrantă sau plictisitoare, trebuie să modeleze sentimentul că munca poate fi plăcută și satisfăcătoare. „Întotdeauna faci model pentru copilul tău”, spune dr. Dabney . „Nu contează cu adevărat ce le spui. Dacă modelați ceva diferit, provocați o situație care este foarte greu de înțeles pentru ei.”

Își lasă copiii să se lupte

Lăsați semnul luptei atunci când un copil încearcă să urce la sala de sport din junglă sau se lupte să construiască un turn de bloc este a doua natură pentru mulți părinți. Dar dacă părinții vor ca copiii să experimenteze satisfacția muncii grele în miniatură, trebuie să-i lase pe copiii lor să se lupte puțin și să îndeplinească cât mai mult din sarcina lor pe cont propriu. Când copilul lor termină sarcina pe care au început-o, ar trebui să-i felicite pentru că au lucrat prin ceva care le-a fost dificil, spune Dabney.

Niciodată, nu spun „Pentru că așa am spus”

Deși ar putea fi convenabil sau ușor pentru părinți să le spună copiilor lor în vârstă de școală că „trebuie să-și facă temele”, deoarece mama și tatăl „au spus asta”, bazându-se pe astfel de platouri goale, nu le va servi copiilor pe termen lung. Părinții care doresc să crească copii care au interiorizat importanța muncii ar trebui să spună: „Ei bine, aceasta este problema ta. Noi credem în tine. Puteți rezolva acest lucru. ”La urma urmei, la un moment dat, copiii vor fi singuri și nu va fi nimeni care să le spună că„ trebuie ”să facă ceva și probabil că nu va exista un sentiment de pedeapsă. În schimb, părinții trebuie să se asigure că copiii lor au interiorizat satisfacția de a lucra din greu. În caz contrar, se vor lupta odată ce domnii vor zbura.

Respectă temperamentul și interesele copiilor lor

Uneori părinții au o anumită idee despre ceea ce este a fi harnic – și au o idee foarte sigură despre cum ar trebui să arate. Asta nu e bine. Părinții trebuie să aibă o minte deschisă, deoarece copiii lor vor avea probabil interese, talente și proclivități diferite decât ei. Unul ar putea fi complet apt să alerge A-ul și să lucreze din greu la proiecte tradiționale, cum ar fi eseuri școlare sau teme de matematică, în timp ce un alt copil ar putea fi mai satisfăcător să atace un oraș LEGO cu vigoare. Asigurarea faptului că copiii se bucură să muncească din greu înseamnă să lucrezi cu personalitățile lor. Ce contează pentru ei? A-i forța să lucreze din greu la ceea ce nu le pasă exclusiv și a nu le permite să-și alerge pasiunile în același timp poate duce la o anumită nefericire pe drum.

Ei ajută pentru drumul cel bun

Doar pentru că copiii trebuie să lucreze din greu pe cont propriu, asta nu înseamnă că ar trebui lăsați să se lupte fără un sentiment de sprijin în spatele lor. Părinții trebuie să urmărească nivelul frustrării copiilor lor față de nivelul lor de satisfacție, spune Dabney. „Slujba ta ca părinte este să intervii atunci când frustrarea devine prea mare sau, când îmbătrânesc, pe măsură ce devine periculoasă”, spune ea. Copiii care sunt mai în vârstă și muncesc prea mult fără pauze își pot afecta sănătatea mentală, emoțională și chiar fizică. Părinții trebuie să recunoască asta. Părinții trebuie să fie conștienți de dezvoltarea copiilor lor – și conștienți de momentul în care nivelurile de frustrare la îndeplinirea unei sarcini vor depăși nivelul real de satisfacție pentru faptul că au făcut o muncă grea.

Înțeleg că este un proces

„Există părinți care sunt foarte autoritari. Încep să intre în panică dacă cred că copilul lor nu este muncitor, fără să-și dea seama că este un proces. Este un proces lung ”, avertizează Dabney. „Și doar pentru că refuză să-și pună vasele în mașina de spălat vase la vârsta de opt ani nu înseamnă că vor ieși pe stradă fără un loc de muncă când vor avea 25 de ani.” Cu alte cuvinte: relaxați-vă. Creșterea copilului este o lume a dăruirii și a luării. Părinții ar trebui să se verifice cu copiii lor, să întrebe ce se întâmplă, să se aștepte la multe de la copiii lor, dar nu de la lume. O idee utilă, oferă Dabney, este că, dacă un copil este rău în ceea ce privește punerea vaselor, încercați să schimbați sarcinile. Puneți-i să șteargă masa sau să scoată gunoiul în schimb. Faceți sarcinile mai ușor de realizat și amintiți-vă că, în procesul de a lucra din ce în ce mai mult, sarcinile complicate devin mai ușoare.

Sursa: https://www.fatherly.com/parenting/how-to-raise-a-hardworking-king-not-workaholic/amp/
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp