Scroll Top
Un nou volum de popularizare a științei la Corint Educațional: Din ce este construită lumea. Fizica pe care nu o înveți la școală

Te-ai întrebat vreodată cum funcționează lumea din jurul tău ? Ești curios în legătură cu toate fenomenele care se petrec în natură și îți dorești să le înțelegi ? Dacă da, poți găsi răspunsurile în volumul ,,Din ce este construită lumea. Fizica pe care nu o înveți la școală”, de Traian Anghel, publicat marți de editura Corint.

 Volumul se adresează atât tinerilor care vor să completeze informațiile primite la școală, cât și adulților care se află într-o permanentă dorință de cunoaștere. Cartea este construită pe opt capitole care prezintă evoluția și descoperirile omului în domeniul științei din 1900 până în prezent, de la particula de lumină a lui Einstein și până la undele gravitaționale. 

Fizicianul Cristian Presură, cercetător științific Philips Research, Olanda, consideră cartea ,,o îmbinare perfectă între povești și ecuații”. El afirmă că autorul nu se limitează la a prezenta răspunsurile la întrebările cele mai frecvente ale curioșilor, ci introduce și matematica, făcând asocieri între fenomenele explicate și ecuațiile lor. Cercetătorul susține că este un volum potrivit atât pentru elevi, cât și pentru profesori.

 Volumul ,,Din ce este construită lumea. Fizica pe care nu o înveți la școală’’ este disponibil pe site-ul editurii, www.edituracorint.ro și în librării. Pentru curioșii care vor să afle mai multe despre lumea înconjurătoare, sunt disponibile și volumele ,,Universul într-o picătură de apă. Fizica pe care nu o înveți la școală” și ,, Enciclopedia ilustrată a elementelor chimice. Chimia pe care nu o înveți la școală”, din aceeași colecție. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp