Scroll Top
Aventurile lui Leonardo, ‘’cea mai râvnită carte pentru copii’’ la Târgul Radio România Gaudeamus

Aventurile lui Leonardo este un smartbook pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani, scris de psihopedagog Roxana Andreea Rusu și lansat la Editura Integral, cu sprijinul Mattca.ro și Secom România. 

Cartea ‘’Aventurile lui Leonardo’’ este al treilea bestseller lansat de Roxana Andreea Rusu și conține 10 povești educative și activități pentru dezvoltarea soft-skills, precum și multe alte materiale informative ce pot fi accesate atât de părinți cât și de profesori cu ajutorul unui telefon mobil, scanând codurile QR din carte. 

Lansarea cărții a fost marcată printr-un eveniment online, în cadrul Târgului Radio România Gaudeamus și s-a bucurat de aprecierea părinților și a profesorilor, clasându-se pe locul al doilea în topul general al tuturor cărților pentru copii și adulți de la Târg, la categoria ‘’Cea mai râvnită carte’’.

Cum îl poate ajuta pe copil dezvoltarea abilităților soft? Îmbunătățindu-i capacitatea de comunicare cu ceilalți, încrederea în sine, adaptarea la mediu, la schimbări și la condițiile cu care se confruntă, viteza de reacție, orientarea către rezolvarea problemelor, flexibilitatea, gândirea obiectivă, empatia, conștiința, chiar și bunul simț.

Despre Aventurile lui Leonardo:

Prof.dr. Florin Colceag (antrenorul de genii): ,,Felicitări Andreea, pentru sufletul pe care-l pui și dragostea pentru copii, ce transpare în textele tale! Sper ca această carte să amintească părinților că totdeauna există o soluție, pe care natura a descoperit-o de mult și care dacă este pusă în practică, problemele se rezolvă. Este nevoie să dezvoltăm omul superior din noi, indiferent dacă suntem adulți sau copii.”

Prof. Anca Tîrcă (consultant expert în educație): Mutarea accentului pe lecția în care se lucrează diferențiat, în care a greși înseamnă a învăța, în care copiii creează, în care se acceptă opinii, se adresează întrebări şi există răspunsuri şi soluţii alternative, şi nu „căi optime unice“. Adică tipul acela de învățare în care se dezvoltă abilitățile de tip soft skills, de care vorbește și Roxana Andreea Rusu în această carte și care sunt o condiție pentru o viață de adult de succes.

Dr. Ana Iorga (prezentatoare TV și cercetător la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” din cadrul Academiei Române): O carte care să le explice prietenos copiilor cât de importante sunt aceste valori e o idee minunată. Nu trăim singuri, iar felul în care îl preţuim şi îl valorizăm pe celălalt este esenţial. Dacă ne antrenăm copiii la acest capitol, vor fi pregătiţi să facă performanţă în orice domeniu, să nu se teamă de schimbare şi să ţină piept celor mai complicate situaţii. Poveştile sunt prilejul cel mai plăcut să înveţi, să te emoţionezi şi să ţii minte întâmplări care-ţi vor servi cândva. Personajele senine de care te ataşezi te însoţesc încă multă vreme după ce ai închis cartea.

Roxana Andreea Rusu: ,,Poveștile mele pot acționa în completarea altor strategii educative. Sunt scrise astfel încât copiilor să li se insufle valori și principii. În situațiile din carte, grija față de oameni și animale, lipsa etichetării după aparențe, respectul față de mediul înconjurător, toate sunt scoase în evidență și micii cititori sunt ajutați într-un mod subtil și natural să le realizeze importanța.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp