Scroll Top
7 Tehnologii în dezvoltare care vor schimba educația
Education vector created by vectorjuice - www.freepik.com

Când vorbești despre tehnologiile în dezvoltare din zilele noastre, cel mai probabil vei vedea că numărul lor pare a fi infinit. Tehnologia a schimbat modul în care vedem lumea. Cu diferite feluri de tehnologie unică ce apar în fiecare an, ar trebui să nu fim surprinși să vedem mai multe părți din lume experimentând schimbări imense. Educația nu este o excepție.

Educația este o parte importantă a fiecărei societăți. Ca student, există câteodată dificultăți care pot fi experimentate. Din fericire, există unelte de top care au fost create să îi ajute să treacă peste obstacole. De exemplu, studenții canadieni pot mereu să primească asistență academică de la unelte cunoscute create special pentru ei.

De la apariția sistemelor digitale, învățatul nu a fost niciodată mai ușor. Sistemul educațional al lumii de astăzi este cum este datorită acestor schimbări majore pe care diferitele tehnologii le-au adus. Dacă ești conștient de asta, atunci ar trebui să știi și care sunt tehnologiile aflate încă în curs de dezvoltare care, cu siguranță, vor schimba educația.

Tehnologiile în curs de dezvoltare din educație împărtășesc un obiectiv similar: să revoluționeze procesul de învățare al studenților. Aceste tehnologii preiau angajamentul de a îmbunătății felul în care profesorii și copiii lucrează. Și cu asemenea tehnologii conducând lumea modernă, educația va primi, cu siguranță, o nouă formă.

Pentru o privire mai profundă asupra tehnologiilor în curs de dezvoltare care vor ajuta la reformarea educației, avem nevoie să le privim pe fiecare în amănunt.

  1. Realitatea Augmentată (RA) & Simulările

Realitatea augmentată și simulările au lăsat o urmă în lumea vizuală. Astăzi, impactul lor imens a început să controleze felul în care studenții învață și colaborează cu profesorii lor.

RA a fost prin preajmă de ceva timp, deja. Cu toate acestea, prin natura sa de dezvoltare continuă, aceasta este văzută ca una dintre cele mai bune tehnologii în curs de dezvoltare.

Realitatea augmentată este presupusă a fi cea mai bună modalitate de a captura visele și imaginația oamenilor. Promite să ajute elevii să primească astfel de imaginații cu motivul singular de a-și îmbunătății procesul de învățare.

  1. Învățarea adaptivă

Așa cum îi spune numele, învățarea adaptivă este o tehnologie care oferă studenților activități de învățare, bazate pe nevoile lor și pe stilul / comportamentul lor de învățare. Consideră învățarea adaptivă ca o piesă de tehnologie care se adaptează la nevoile fiecărui elev, într-un timp scurt. Ea ajută elevii să se adapteze la căi de învățare unice care sunt complet bazate pe interesele lor și pe abilitatea lor de a învăța.

Cercetările asupra tehnologiei au arătat că aceasta ca va juca un rol imens în sistemul educațional mondial. Prin prezența sa, sistemul poate fi reformat, deoarece ea folosește algoritmi de calculare pentru a orchestra interacțiunea cu cel care învață. Chiar dacă învățarea adaptivă își are originile în inteligența artificială, ea oferă activ resurse personalizate și activități de învățare pentru a rezolva nevoile speciale ale celui care învață.

Învățarea adaptivă are aplicațiile ei primare în domeniul educației. Cu toate acestea, tehnologia a fost construită pentru a asista antrenorii de business în livrarea lecțiilor mai eficient. Aruncând o privire la nivelul așteptat de creștere a acestei tehnologii, aceasta este văzută ca una dintre multele care vor reforma educația.

  1. Tehnologiile Educaționale bazate pe Inteligența Artificială (IA)

Inteligența artificială este privită ca unul dintre cele mai discutate trenduri tehnologice din lume. Datorită abordării sale inteligente asupra diferitelor sisteme, lumea a ajuns să aibă încredere în tehnologia ei. Chiar dacă este folosită în diverse domenii, IA nu este limitată la educație. Mai mult, existența ei a ajutat lumea să evolueze și, din fericire, educația este setată să experimenteze mai multe nivele de evoluție pornind de la ea.

IA va reforma educația. Este cel mai probabil ca acest lucru să se întâmple prin susținerea distribuirii perspectivelor. Asta poate fi la îndemână, în timp, când studenții vor lucra la eseuri, lucrări sau cercetări despre o cultură specifică.

De exemplu, roboții Google și majoritatea roboților de cercetare vor avea tendința de a citi o sinapsă scurtă de la o cercetare online. Dar este un scenariu mai bun care include împărtășirea poveștilor de la surse de primă mână. Iar asta este ceva ce IA își dorește să atingă.

  1. Folosirea tehnologiilor 5G în Educație

5G este a cincea generație de tehnologie wireless. Prin îmbunătățirea calităților sale, aproape oricine poate primi o tehnologie wireless de viteză mare și latență scăzută. Studenții sunt mai predispuși să beneficieze de această inovație unică, ea promițându-le descărcări mai rapide ale fișierelor și resurselor și rețele mai puternice.

Au fost făcute multe sugestii despre ce caracteristici speciale ar aduce 5G-ul în educație. Una dintre ele este un profesor hologramă care poate conduce discuții pe anumite subiecte. Altă sugestie este ca elevii să se implice mai bine în învățare la distanță și să interacționeze mai bine cu experiențele de realitate virtuală.

  1. Automatizarea

Automatizarea conduce o mare parte din lumea în care trăim. Sectorul economic și cel de business oferă automatizare pentru experiențe mai rapide pe măsură ce interacțiunea crește. Sectorul de educație va beneficia, cu siguranță, de caracteristicile automatizării.

Datorită automatizării, elevii pot avea o șansă mai bună de a primi cursurile automat la anumite ore. Cursurile pot fi programate digital. Prin automatizare, este facilitată o modalitate mai bună de a folosi inteligența artificială.

Computer vector created by macrovector – www.freepik.com
  1. Educația bazată pe competență

Oamenii ar trebui să se aștepte ca educația bazată pe competență să joace un rol vital în sistemul educațional. Prin această tehnologie specială, elevii fac pereche cu activități de învățare potrivite pentru nivelul lor. Mai detaliat, educația bazată pe competență oferă o modalitate prin care elevii să avanseze în experiența lor de învățare pe baza abilității lor de a excela. Acest lucru le permite elevilor să învețe în propriu ritm, indiferent de mediu.

Prin educația bazată pe competență, elevii pot oferii rezultate mai bune, mai eficient. Aceasta ajută la măsurarea rezultatelor care sunt, în totalitate, bazate pe demonstrarea obiectivă a competenței unui student, într-o anumită zonă.

  1. Analiza Învățării

Învățarea este un proces foarte larg și necesită urmărire eficientă și analiză pentru o mai bună înțelegere a rezultatelor. Fiind o tehnologie în curs de dezvoltare, analiza învățării este acum folosită de profesori pentru o mai bună înregistrare a comportamentelor de învățare ale elevilor.

Un alt beneficiu unic al urmăriri ratelor și comportamentelor de învățare ale elevilor este că majoritatea profesorilor vor avea o șansă de a oferii îmbunătățiri cursurilor. În educație, îmbunătățirile sunt un factor important care ajutor experiența de învățare a fiecărui student.

Concluzie

În concluzie, educația este setată să experimenteze un nivel imens de reformă de la multe tehnologii aflate în dezvoltare. Elevii pot folosi mai bine fiecare dintre tehnologiile de mai sus. Prin cercetarea fiecăreia, ei obțin informații speciale despre cum le pot folosi cel mai bine.

Sursa: https://axiomq.com/blog/7-emerging-technologies-that-will-reshape-education-in-2020/

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp