Scroll Top
Ajută tinerii sportivi să-și mențină competitivitatea pe perioada pandemiei
Sport photo created by master1305 - www.freepik.com

Există un număr de modalități prin care tinerii sportivi își pot menține determinarea în timp ce sunt departe de sport din cauza pandemiei de coronavirus, spune un expert.

”Deși antrenamentele sau jocurile competitive nu sunt o opțiune pentru majoritatea momentan, sportivii ar trebui să creeze și să se țină de o rutină, la fel ca și când ar fi fost cu echipa. O rutină de menținere în formă ar trebui să includă mișcări pentru sistemul cardiovascular, antrenamente pentru greutate, forță și stabilitate de bază,” a spus Dr. Natasha Trentacosta, un specialist în medicina sporturilor la Institutul Cedars-Sinai Kerlan-Jobe din Santa Monica, California.

Echipele și antrenorii pot oferi sportivilor ”instrumentele de care au nevoie acasă, fie prin sesiuni de exerciții virtuale, fie prin planuri săptămânale trimise prin e-mail, pentru a ține pasul cu antrenamentele lor acasă. De asemenea, puteți căuta pe internet mișcările care se aplică sportului respectiv”. a sugerat ea într-un comunicat de presă al institutului.

Te poți antrena împreună cu colegii de echipă dacă urmați toate măsurile de siguranță împotriva coronavirus, inclusiv purtarea unei măști, menținerea distanței fizice și sesiuni cu un număr limitat de persoane care sunt de acord să se antreneze doar în grupul respectiv.

Sportivii din zonele cu climă caldă au avantajul suplimentar de a se putea antrena în aer liber.

Camaraderia poate fi o parte importantă a menținerii moralului ridicat. ”În general, cred că cel mai sigur mod de a lucra la condiția ta fizică cu alte persoane în timpul pandemiei este cu familia ta. Mulți dintre noi avem o echipă încorporată cu cei care locuiesc sub același acoperiș”, a spus Trentacosta.

”Părinții pot face distractivă activitatea fizică în timp ce lucrează simultan la abilități specifice sportului copilului lor și jocului lor mental”, a sugerat ea.

”De exemplu, dacă copilul tău joacă baschet, creează o provocare jucăușă pentru a aduce acel joc mental competitiv”, a spus Trentacosta. „Sau, pentru fotbal, faceți un antrenament de șutare în curtea din spate sau într-un parc.”

O altă opțiune la domiciliu pentru sportivi este de a-și coordona propriul antrenament virtual cu un coechipier sau un prieten, a spus Trentacosta.

Sursa: https://medicalxpress.com/news/2020-11-young-athletes-competitive-edge-pandemic.html

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp