Scroll Top
Top 15 Sporturi de Făcut Acasă
Circle photo created by freepik - www.freepik.com

Ești prins acasă? Iubești să fi acolo? Nu lăsa statul în casă să te plictisească.

Mulți dintre noi sunt chiar îngrijorați că ratează sesiunile de antrenament, clasele de sport, etc. când chiar există multe sporturi și activități care pot fi făcute înăuntru. Cel mai bun lucru de făcut acum este să te menții ocupat și activ pentru a fi bucuros și pentru a avea grijă de corpul tău, în același timp. În timp ce este normal să te uiți la seriale sau să stai lipit de laptop, noi îți recomandăm să te miști puțin mai mult, să joci câteva sporturi și te vei simți mai bine atât fizic, cât și psihic.

Aici este o listă de activități și sporturi care pot fi făcute, cu ușurință, înăuntru. Alege una, două sau zece din listă și ești pregătit pentru carantină.

 1. Carrom – Este o perioadă bună să investești în unul.

Pentru a juca tradiționalul joc pentru doi jucători, ambii oponenți vor sta pe partea opusă fața de adversar. Carrom poate fi jucat și cu patru persoane care joacă în echipe de doi. În timp ce puteți petrece o mare parte din timp jucând, vă construiți simultan și abilitățile cognitive și de concentrare.

 1. Fotbal în curte

Chiar dacă ai o curte mică sau folosești sufrageria pe post de curte, doar pune o poartă pliabilă și ești pregătit să îți exersezi șutul și abilitatea de a ține scorul.

 1. Tenis de masă – Este un sport de interior, dar nu ai neapărată nevoie de o masă specială.

Transformă orice masă într-o masă pentru tenis cu ajutorul unui fileu. Dacă nu ai un partener, poți juca tenis de masă la perete.

 1. Cercul

Această simplă piesă de echipament poate stimula distracția în rutina ta de fitness și să îți dea un antrenament excelent, în același timp.

 1. Antrenamentul pe banda de alergat

Această metodă este și o activitate distractivă care este ușor de folosit, dar îți oferă și opțiuni cât vrei de personalizate precum mersul, alergatul, elevația.

 1. Skateboard în subsol

A fi blocat în interior cu un skateboard sau chiar patine poate fi o senzație destul de cumplită, dar iată o idee bună. Mergi la subsolul casei unde sunt, de obicei, podele din ciment și dă-te cu skateboard-ul.

 1. Baschetul în interior

Este o perioadă perfectă să îți îmbunătățești abilitățile de aruncare. Dacă nu folosești o găleată, poți încerca un coș de interior și ești pregătit.

 1. Distracție cu TIR cu arcul

Sunt multe lucruri pe care le poți face cu TIR ul cu arc, de preferat ar fi să ai o curte sau un hol lung. Caută pe Google niște jocuri interesante cu el.

Woman photo created by Racool_studio – www.freepik.com
 1. Yoga

În era modernă a tehnologiei, este important să îți calmezi mintea. Frumusețea activităților precum yoga este că le poți face oriunde pentru e primi beneficiile, chiar și fără echipament. Nu contează ce vârstă ai sau cât sport ai făcut, yoga are puterea să calmeze mintea și să întărească corpul.

 1. Dansul

Dedică o jumătate de oră după-amiaza doar pentru a pune niște muzică și a dansa. De obicei, când stai acasă toată ziua, după-amiaza poți deveni agitat. Dacă folosești acest timp pentru a te umple de energie, te vei simți mai bine mental și vei dormi mai bine noaptea.

 1. Darts

Acest joc de aruncarea săgeții, de jucat acasă este distractiv pentru toate grupele de vârstă. Fiecare tablă de darts este la fel, numerotată de la 1 la 20 în ordine nesecvențială. Este foarte simplu să joci darts; arunci mici săgeți în diferite părți ale tablei, numeri punctele pe parcurs, diferitelor cercuri corespunzându-le un număr diferit de puncte.

 1. Alergatul pe loc

Dacă îți este dor de sesiunile de alergare, încercă să alergi pe loc. Este foarte folositor pentru a-ți întări stamina și te protejează de deconectarea cu rutina ta de alergare.

 1. Stai pe o minge de gimnastică și lucrează

De vreme ce probabil petreci mult timp lucrând, este mai bine să îți antrenezi coloana simultan și să eviți acele dureri groaznice de spate de la statul jos prea mult timp. Este și distractiv să tot sari în timp ce lucrezi.

 1. Trambulina

Acesta este un sport minunat de interior de jucat acasă care lucrează tot corpul cu toate învârtiturile și întoarcerile. Pulsul tău va crește de la sărituri îmbunătățindu-ți echilibrul și coordonarea.

 1. Ciclism

Știm că nimic nu înlocuiește o plimbare drăguță, cu bicicleta, prin oraș, dar poți folosi acest timp pentru a te antrena pentru curse sau plimbări pe o distanță mai lungă.

Bonus: Cricket în interior

Poți folosi acest timp pentru a-ți exersa tehnicile de cricket în interior prin diferite exerciții și metode. Puteți încerca bătutul în umbră, tot ce aveți nevoie este un set de butuci de cricket, o bâtă de cricket. Exersează mișcarea li diferite poziții fără a avea de fapt o minge de lovit. Aceste mișcări te vor ajut să te simți confortabil cu anumite poziții. Puteți încerca, de asemenea, un butuc de perete, aici veți avea nevoie de o bâtă de cricket, un perete plat, o minge de cricket și un set de butuci de cricket. Ține-ți bâta cu o mână și ține mingea în cealaltă mână. Aruncă mingea cu forță pe perete și pe măsură ce mingea sare din perete și se întoarce, poți exersa diferitele aruncări.

De asemenea, puteți învăța cum să jucați cricket box care se joacă aproape întotdeauna în interior într-un spațiu acoperit în formă de cutie.

În cele din urmă, orice sport acasă te poate menține sănătos și fericit în timp ce stai acasă.

Sursa: https://blog.decathlon.in/articles/top-15-indoor-sports-to-play-at-home

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp