Scroll Top
DELEGAȚIA GENERALĂ VALONIA-BRUXELLES LA BUCUREȘTI

Deschisă oficial la București în octombrie 2002, Delegația generală Valonia-Bruxelles la București este reprezentanța diplomatică ale entităților francofone ale Belgiei (Federației Valonia-Bruxelles, a Regiunii valone și a Comisiei comunitare franceze a Regiunii Bruxelles-Capitală). Biroul este acreditat pentru România, Bulgaria, Moldova, Croația și Serbia.

Misiunile principale ale Delegației generale Valonia-Bruxelles se pot declina dupa cum urmează :

  • asigurarea relațiilor diplomatice între țările de acreditare și Guvernele belgiene francofone ;
  • promovarea diversității și talentelor din Valonia-Bruxelles în țările de acreditare ;
  • sprijinirea valonilor și a locuitorilor din Bruxelles în stabilirea contactelor necesare pentru realizarea proiectelor lor ;
  • sprijinirea parteneriatelor și proiectelor concrete de cooperare bilaterală și multilaterală ;
  • promovarea limbii franceze și a valorilor francofoniei.

În fiecare an, Delegația generală Valonia-Bruxelles propune un program de activități în domeniile prioritare ale cooperării bilaterale: cooperare universitară, cercetare și inovare, educație, francofonie și promovarea limbii franceze, cultură și industrii culturale, economie, dezvoltare durabilă, societate civilă și politici sociale.

Cooperarea culturală este un domeniu de acțiune important pentru Delegația generală Valonia-Bruxelles la București. Martori sunt prezența recurentă a operatorilor și artiștilor din Valonia-Bruxelles la majoritatea festivalurilor mari din România, colaborările cu prestigioasele muzee românești, proiectele desfășurate în colaborare cu partenerii europeni în cadrul Clusterului EUNIC din București.

Promovarea limbii franceze și a valorilor francofoniei au constituit încă de la început axe importante de lucru ale Delegației generale Valonia-Bruxelles la București. În acest sens, lucrează în parteneriat cu Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) și cu Organizația Internațională a Francofoniei (OIF) și este membru fondator al GADIF (Grupul Ambasadelor, Delegațiilor și Instituțiilor francofone din România). Delegația propune și organizează formări tehnice și profesionale pentru « franceza ca limbă străină » pentru profesori de limbă franceză și oferă în fiecare an burse și stagii de vară pentru profesori și viitori profesori de limbă franceză, dar și pentru studenți.

Delegația generală Valonia-Bruxelles la București vă invită să sărbătorim împreună în anul 2022 cei douăzeci de ani de prezență diplomatică și de activități în toate domeniile sale de competență!

Mai multe informații:

bucarest@delwalbru.be

www.wbi.be/bucarest

www.facebook.com/DelegatiaGeneralaValoniaBruxelles

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp